Enlaces accesibilidad
Va de verd

'Psicoactives', aquesta setmana a 'Va de verd'

  • Últim capítol de la temporada dedicat al consum de plantes i fongs psicoactius, que poden alterar la consciència de les persones, sent el cànnabis l’exemple més conegut
  • Diumenge, 7 de juliol, a les 14:15h a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
La María ens explicarà com podem tenir el millor hort
La María ens explicarà com podem tenir el millor hort RTVE

'Va de verd' finalitza aquest diumenge la temporada parlant de les plantes psicoactives, aquelles que en consumir-les (ingerint-les, inhalant-les...) poden afectar la consciència de les persones. Precisament per això han estat i encara estan sotmeses a diferents regulacions i fins i tot, prohibicions per part dels governs; d'aquí que també se'n diguin plantes prohibides.

La Fundació Ethnobotanical Education, Research, and Service (ICEERS) es dedica a l’estudi d’aquest tipus de substàncies per tal de promoure’n un ús saludable. Defensen que en el fons són plantes medicinals i, de fet, avui ja podem trobar molts exemples de la relació d’aquestes plantes o els seus derivats, amb la salut. El més conegut possiblement sigui el cannabidiol o CBD, una substància química continguda en la planta del cànnabis, però lliure del tetrahidrocannabinol, el component psicoactiu de la planta que pot fer que ens col·loquem.

En botigues especialitzades ja prou esteses per tot arreu, però també en farmàcies i parafarmàcies, podem trobar un munt de productes per ingerir, però també pomades i cremes. Paral·lelament, ICEERS també promou estudis a nivell mèdic, com ara el que es fa des de l’Hospital Sant Joan de Reus per superar la dependència dels opiacis amb ibogaïna, una altra planta psicoactiva d’origen africà.

RTVE

anterior siguiente