Enlaces accesibilidad
Especial

RTVE Catalunya presenta l'especial 'Orgull! 2024'

  • Tània Sarrias i Sharonne presentaran el programa, acompanyades de Víctor Clares i Mireia Alzuria
  • Dissabte, 20 de juliol, a les 19:35h a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play Catalunya

Per
Presentació del programa especial Orgull 2024
Presentació del programa especial Orgull 2024

'Orgull! 2024' és un programa de producció pròpia del centre de RTVE Catalunya realitzat per Guillem Nualart i dirigit per Jero Rodríguez, amb guió de Carlos Sanandrés

RTVE Catalunya ha presentat avui a l'Hotel ME el programa 'Orgull! 2024', una retransmissió especial del Pride Barcelona. En l'acte, conduït per la directora de Comunicació i Participació de RTVE, María Eizaguirre, hi han participat el director de RTVE Catalunya, Esteve Crespo; el president del Comitè Organitzador del Pride! Barcelona, Ferran Poca, i la presentadora del programa especial, Tània Sarrias.

Esteve Crespo ha recalcat que "RTVE està aquí d'una banda per recordar aquesta part reivindicativa necessària per a tots els membres del col·lectiu LGTBIQ+ i per donar visibilitat, que és un element imprescindible en la nostra societat, el que no es veu no existeix".

El director de RTVE Catalunya, Esteve Crespo i la directora de Comunicació i Participació, María Eizaguirre

Esteve Crespo i María Eizaguirre Josep Echaburu

María Eizaguirre ha explicat que fa una setmana estàvem celebrant l'Orgull a Madrid, i ara toca Barcelona, "RTVE farà tot el que estigui a la seva mà per tornar a tenir un Orgull amb moltíssima alçada". A més, ha recordat que RTVE ha signat un acord de col·laboració amb Madrid Orgull i el Pride! Barcelona per impulsar una de les iniciatives que es posen en marxa aquest Orgull, el festival Pridevision, en el qual participen tots els artistes relacionats amb el Benidorm Fest i amb Eurovisió.

Ferran Poca ha donat les gràcies a RTVE "per donar-nos suport i per donar-nos aquesta quota de visibilitat". "Pride! Barcelona i les reivindicacions del col·lectiu no poden anar dissociades del que és visibilitat i celebració. Sense reivindicació que és l'element més important no hi ha Pride, però tampoc hi ha Pride sense visibilitat i tampoc hi ha Pride sense celebració. És la nostra manera de celebrar tots aquells drets que hem anat aconseguint pas a pas", ha remarcat.

Després d'un vídeo de Sharonne, que no ha pogut assistir a l'acte, Tània Sarrias ha explicat que "és un plaer estar amb Sharonne una altra vegada. Té aquestes dues coses, com el Pride: és festa, però també és reivindicació". "Som persones del col·lectiu, coneixem la nostra realitat i és un honor que RTVE Catalunya ens doni aquesta finestra per ser qui som, per parlar del que parlem i per viure en primera persona la festa per segon any consecutiu, tot i que és el tercer que fem un programa de l'Orgull, i ensenyar aquesta diversitat i alhora reivindicar l'educació, en un moment en què és important no oblidar que hi ha més atacs d'odi que mai a Espanya".

Orgull! 2024

RTVE Catalunya torna a retransmetre la desfilada de l'Orgull de Barcelona, enguany amb la mirada posada amb la repercussió social d 'aquest esdeveniment. Tània Sarrias i Sharonne es posaran de nou al capdavant d'aquest especial, que aquest any canvia d'emplaçament. Des del passeig Lluís Companys es viurà en directe l'arribada de les carrosses i es connectarà amb els diferents punts de la celebració.

El set de RTVE Catalunya estarà localitzat a Arc de Triomf, on es podrà veure l'arribada de les carrosses. L'operatiu comptarà amb 7 càmeres i diversos punts de directe: al set, al backstage i al punt d'arrencada a Plaça Catalunya. Tània Sarrias i Sharonne estaran acompanyades de Mireia Alzuria, que es pujarà a una carrossa per explicar tot el que passa des de dins i Víctor Clares que estarà darrere de l'escenari d'Arc de Triomf. A més, Quim Esteban del programa 'Plurals i singulars' de Ràdio 4 també seguirà l'acte.

Instantànea amb part de l'equip del programa Orgull! 2024 de TVE

Carlos Sanandrés, Mireia Alzuria, Tània Sarrias, Victor Clares i Jero Rodríguez Josep Echaburu

La tarda del 20 de juliol serà la tarda de la diversitat. Seguint la proposta del Pride d'enguany, es posarà el focus en l'educació per crear un futur respectuós i tolerant amb les diferències. Amb l'Orgull d'aquest 2024, Barcelona tornarà a ser un bastió de llibertat a la Mediterrània, un port obert, on tothom pot ser com vulgui ara que en molts territoris els drets comencen a ser qüestionats. Serà una tarda plena de visibilitat, reivindicació i celebració a RTVE Catalunya.

RTVE

anterior siguiente