Enlaces accesibilidad
Documental

RTVE Catalunya emet 'El ventilador. Una història de rumba'

  • Un recorregut per la història de la rumba catalana a través d'entrevistes a alguns dels seus principals protagonistes
  • Dissabte, 27 de juliol, a les 14:40h a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play Catalunya

Per
El documental 'El ventilador. Una història de rumba'

El documental 'El ventilador. Una història de rumba' és una producció de MediaPlay, en coproducció amb RTVE Catalunya i La Xarxa Audiovisual Local.

RTVE Catalunya emetrà demà 'El ventilador. Una història de rumba'. El documental recorre la història de la rumba catalana a través d'entrevistes a alguns dels seus principals protagonistes.  El projecte recull l'esperit i l'origen d'aquest gènere musical, i fa un reconeixement de la seva importància dins del sector.

La producció compta amb la participació d’una trentena d'artistes i representants del món de la rumba catalana que han suposat més d'una quarantena d'hores de gravació. Hi expliquen anècdotes d’artistes com Lolita Flores, Los Manolos i Los Amaya, relats d'històries i vivències d'Amadeu Valentí (fill del Chacho) o de Rosa Pubill (filla de Peret). També hi intervenen grups com Estopa, Macaco, Maruja Limón, Ojos de Brujo, La Troba Kung-Fú o La Pegatina. Per al muntatge del documental s’ha comptat amb les imatges d'Arxiu d'RTVE per il·lustrar alguns dels moments més rellevants de la història d'aquest gènere musical.

La rumba catalana, Patrimoni Cultural de la Humanitat

La Plataforma per la Rumba Catalana va presentar l’any passat la candidatura per declarar la rumba catalana Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, i per declarar el 24 de juliol Dia Internacional de la Rumba Catalana. Data en què el Parlament de Catalunya va reconèixer aquest gènere musical com a Patrimoni Cultural Català.

RTVE

anterior siguiente