Enlaces accesibilidad

RTVE estrena 'El rei Peret', tvmovie sobre el rei de la rumba

  • Narra la vida professional i personal de Peret, interpretat per Jordi Coll i Pep Antón Muñoz en diferents etapes de la seva vida
  • Va ser el cantant, compositor i artista gitano més internacional de l’estat espanyol
  • Dijous 15 d’agost, a les 22:45h a La 1 i RTVE Play

Per
Fotograma de la tvmovie: 'El rei Peret'
Fotograma de la tvmovie: 'El rei Peret' RTVE CATALUNYA

RTVE recorda el rei de la rumba catalana quan estan a punt de complir-se deu anys de la seva mort. 'El rei Peret' és un biopic musical que narra la trajectòria personal i artística més desconeguda i íntima de l'artista: compositor, cantant i component d'una saga familiar gitana que influirà en la seva música, en els seus èxits i que va presidir la seva vida.

L'actor Jordi Coll, en una actuació de 'El rei Peret'

L'actor Jordi Coll, en una actuació de 'El rei Peret' RTVE CATALUNYA

L'estrena de la tvmovie coincideix enguany amb el 50è aniversari de l'actuació de Peret al Festival d'Eurovisió de 1974. La cançó 'Canta y sé feliz' va quedar en novena posició en una edició en què ABBA es va alçar com a guanyadora amb 'Waterloo'.

La trajectòria de Peret, dels anys 50 als 90

Pedro Pubill Calaf, Peret, va iniciar la seva carrera musical actuant en un xiringuito de Calella, amb un ascens professional que el portarà al conegut tablao flamenc 'El Duende'. A partir d'aquest moment, es va relacionar amb una comunitat d'artistes, mànagers i famosos que li va permetre donar forma a una nova expressió musical que es va batejar més endavant com a "rumba catalana" i el va convertir, a més, en una figura internacional.

Jordi Coll interpretant al rei de la rumba

Jordi Coll interpretant al rei de la rumba RTVE CATALUNYA

La seva participació a Eurovisió 1974 li va reportar èxit internacional, però també conflictes personals amb els seus principis, la seva família i el seu entorn professional que el van portar a deixar temporalment la música i bolcar-se en la seva fe. Va tornar a la música amb l'encàrrec de l'Ajuntament de Barcelona per compondre una cançó per als Jocs Olímpics del 92, però, malgrat l'èxit, va decidir retirar-se al costat de la seva família i ser sobirà de si mateix: el rei Peret.

Els actors Jordi Coll i Pep Antón Muñoz donen vida al mestre de la rumba en les etapes joves i madures de la seva biografia. I compta també amb la interpretació d’Asia Ortega, Jordi Planas, Paco Moreno, Elena Gadel, Paul Berrondo, Pepa López y Toni Sevilla, entre d’altres.

Sota la direcció d’Esteve Rovira i guió de Manel Bonany, 'El rei Peret' és una pel·lícula produïda per NewCo Audiovisual (iZen)  i 3Cat, amb la participació d’RTVE.

RTVE

anterior siguiente