Enlaces accesibilidad

La Copa de l'Amèrica de vela, a RTVE

  • Barcelona acull un dels esdeveniments esportius més importants del món i es disputarà fins a finals d’octubre
  • A partir de dijous 22 d’agost, a Teledeporte i a RTVE Play

Per
Embarcacions de la Copa de l'Amèrica de vela
Embarcacions de la Copa de l'Amèrica de vela

Barcelona acull l’inici de la 37a Copa de l'Amèrica de vela, que se celebra del 22 d'agost al 27 d'octubre. RTVE oferirà un programa en directe des del litoral barceloní i una programació especial durant dos mesos, amb programes, reportatges, entrevistes i la transmissió en directe de totes les regates, incloses les de la competició femenina (la Women's America's Cup) i la dels joves (Unicredit Youth), que són novetat en aquesta edició.

Aquest dijous 22, Teledeporte i RTVE Play emetran un programa especial de 13:00 a 16:30 hores, amb l'inici de la mítica competició esportiva: la regata preliminar que enfronta dijous a l’Emirates Team New Zealand i el Lluna Rosa Prada Pirelli, guanyador i finalista de l'última edició. 

El mateix dijous, l'Informatiu de les 14 hores a RTVE Catalunya s'emetrà des del set de RTVE a la Barceloneta, i també la seva segona edició recollirà l'última hora del començament de la Copa de l'Amèrica.

RTVE oferirà també les regates preliminars del 23 i 24 d'agost i, el dia 25, l'última i definitiva de la primera fase qu'e no és puntuable per la competició final.

Regates a Teledeporte i resum setmanal a La 1 Catalunya

Durant els dos mesos de competició Marta Sugrañes presentarà el programa especial de RTVE dedicat a la Copa de l'Amèrica. Amat Carceller i Virtudes Fernández seran els comentaristes que comptaran amb els comentaris tècnics de Mónica Azon, Tamara Echegoyen i Miguel Rosa Serván. Alberto Castillo i Núria Godoy seran els redactors dels punts de directe; Ernest Riveras, l'editor del programa, i comptarà amb la realització d'Albert Palau i Producció Executiva de Javier González.

Les regates es podran veure en directe des de les 14:00 i fins a les 17:00 hores, en funció del vent, per Teledeporte i RTVE Play. A La 1 a Catalunya es podrà conèixer l'activitat cultural i social al voltant de la Copa de l'Amèrica de Vela, els dissabtes al matí, amb Arseni Cañada i Marc Martín.

Copa de l'Amèrica

La Copa de l'Amèrica o la Copa de les 100 guinees és el premi esportiu més antic del món, i es va posar per primera vegada en joc el 1851, quan va guanyar la goleta Amèrica.

Està considerada com una de les proves esportives de més prestigi, i compta amb el major impacte econòmic per al país amfitrió, després dels Jocs Olímpics i del Mundial de futbol. Barcelona és, a més, l'única ciutat del món que ha albergat les tres competicions: Jocs Olímpics el 1992, una Copa del Mundial de Futbol el 1982 i l'actual Copa de l'Amèrica.

Els nous vaixells que navegaran pel litoral de Barcelona, els AC75 poden arribar a assolir velocitats de 100 km/h 'volant' sobre l'aigua gràcies als seus foils. Entre els quals, destaca el guanyador de la passada edició, l'Emirates Team New Zealand que ha triat Barcelona per defensar la copa i s'enfrontarà amb el seu temut rival, l'italià Luna Rossa Prada Pirelli. Així com amb el NYYC American Magic o l'Orient Express Racing Team, Ineos Britannia i l'Alinghi Red Bull Racing.

RTVE

anterior siguiente