Enlaces accesibilidad

Preestrena de la pel·lícula 'El 47', participada per RTVE

  • Dirigida per Marcel Barrena, narra la història de Manolo Vital, el conductor d'autobusos que va lluitar perquè el transport públic arribés als barris xabolistes i obrers de Barcelona
  • Eduard Fernández i Clara Segura protagonitzen la pel·lícula rodada al barri de Torre Baró

Per
directo_cms_no_emitidos_sin_mosca_el_47_05_09_2024_135432

La preestrena de la pel·lícula 'El 47' es va fer ahir al vespre als cinemes Aribau de Barcelona, on va assistir tot l'equip tècnic: els actors i actrius Eduard Fernández, Clara Segura, Carlos Cuevas, David Verdaguer, Zoe Bonafonte, Oscar de la Fuente, Salva Reina, Betsy Turner i Aimar Vega. Així com alguns veïns i veïnes del barri de Torre Baró que també han participat en la producció.

Sota la direcció de Marcel Barrena, 'El 47' és una història inspirada en fets reals sobre Manolo Vital, interpretat per Eduard Fernández, un conductor d'autobusos de Barcelona, que volia demostrar a l'Ajuntament de Barcelona, que el transport públic també podia arribar als barris de la perifèria, on vivien els migrants andalusos i extremenys que van arribar a la dècada dels 60 i 70.

Durant la presentació del film, Marcel Barrena va afirmar que quan va descobrir la història, va veure la pel·lícula dins seu: "Al final l'autobús era una anècdota per explicar moltes més coses".

Eduard Fernández i Clara Segura al photocall

Eduard Fernández i Clara Segura al photocall

Eduard Fernández va destacar que el seu personatge, Manolo Vital, era un bon home, senzill, a qui la gent escoltava. I creu que el film té una relació amb 'Mediterraneo', en el sentit "que una sola persona pot canviar les coses".

Clara Segura va parlar de les històries de superació de la comunitat de Torre Baró, on els veïns s'ajudaven els uns als altres. I va incidir que és un factor a tenir molt en compte perquè actualment vivim moments molt individualistes, i no ens ajudem gaire i no protestem junts.

Foto de grup a l'estrena de 'El 47'

Foto de grup a l'estrena de 'El 47' The Mediapro Studio

A la presentació també van assistir diferents autoritats com el Ministre de Cultura, Ernest Urtasun; i l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, entre altres. L'acte va ser presentat per Andreu Buenafuente.

'El 47' és una pel·lícula produïda per The Mediapro Studio i compta amb la participació de RTVE, 3Cat i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). S'estrena demà divendres als cinemes i es podrà veure molt aviat a RTVE Play.

RTVE

anterior siguiente