Enlaces accesibilidad

RTVE Catalunya emet l'òpera 'La cuina de Rossini'

  • És el primer espectacle operístic en català que s’emet a RTVE Catalunya
  • L’obra planteja una aventura màgica que tracta de fons valors com l’amistat, la superació i el respecte envers la diversitat
  • Es podrà veure dimecres 11 de setembre a les 18h a La 2 i RTVE Play Catalunya

Per
Escena de l’òpera 'La cuina de Rossini', representada al Gran Teatre del Liceu
Escena de l'òpera 'La cuina de Rossini', representada al Gran Teatre del Liceu

RTVE Catalunya emet 'La cuina de Rossini', representada al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Una òpera per aprendre a estimar l’òpera, d’un dels grans compositors de tots els temps, Gioachino Rossini. Es podrà veure a les 18h per La 2 i per RTVE Play Catalunya; sent el primer espectacle operístic en català que s’emet a RTVE Catalunya.

L’obra explica la història de Ross i Isabella, dos joves que tracten d'impedir el tancament del seu restaurant, després de perdre tota la seva clientela a causa de les falses crítiques difoses pel propietari d'una cadena de menjar ràpid. La solució als seus problemes arriba en forma de batuta màgica. Amb ella invoquen l'esperit de Rossini, qui al costat d’alguns dels personatges de les seves més cèlebres obres, ajudarà als joves a lluitar contra les mentides del malvat Basili. Es tracta d’un viatge d’amistat i de descoberta, una aventura màgica i plena de contrastos on els dos protagonistes aprendran que la diferència és enriquidora i que modernitat i tradició poden entendre’s i complementar-se. Valors com la passió per la música, els hàbits saludables, la superació i el respecte són presents en aquest viatge musical.

La producció, que està enfocada al públic familiar i més jove, compta amb la direcció escènica de David Selvas, i la direcció i adaptació musical d’Andreu Gallén.

Escena de l'òpera 'La cuina de Rossini' amb alguns dels personatges principals

Escena de l'òpera 'La cuina de Rossini' amb alguns dels personatges principals

Gioachino Rossini, gran compositor i apassionat de la cuina

Gioachino Rossini va ser considerat el compositor més important de l'òpera del primer terç del segle XIX, amb obres tan conegudes com 'Il Barbiere di Siviglia', 'Otello' o 'Guillaume Tell'. A més de la seva creativitat i genialitat com a músic, era un apassionat de la cuina i va deixar el seu nom a nombroses receptes com els canelons Rossini o el Tournedo Rossini. “El gust per menjar és la batuta que dirigeix la gran orquestra de les nostres passions”, afirmava el compositor. Com que també tenia un gran sentit de l'humor, no dubtava a fer broma dels seus contemporanis, ja fossin intèrprets o compositors, tant al teatre com a la cassola. 

RTVE

anterior siguiente