Tots els ingredients preparats per l'estrena de 'La recepta perduda'
- Sílvia Abril descobreix un plat típic dels pescadors de Badalona, el pop amb patates i allioli
- Diumenge, 15 de setembre, a les 14:40h a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play Catalunya
'La recepta perduda' es posa de nou en ruta per continuar descobrint la tradició gastronòmica i les històries més humanes del nostre territori. Per l'estrena de la seva quarta temporada, Sílvia Abril visita una de les ciutats més poblades de Catalunya, Badalona. Allà descobrirà una de les receptes més humils dels antics pescadors: el pop amb patates i allioli.
En aquest primer capítol coneixerem la història d'en Ramon, un pescador jubilat que va dedicar tota la seva vida al mar fins que va perdre la seva barca. Mentre l’antropòleg Joan Mayné ens relata els aspectes més destacats de la zona, la Sílvia recorrerà un dels barris amb més lluita veïnal de la ciutat, i farà mans i mànigues per aconseguir el pop de roca.
A més, en aquest programa de 'La recepta perduda', no marxarem de Badalona sense conèixer un món que està a punt de desaparèixer: el port pesquer i l’última subhasta cantada de peix. I aprofitarem per descobrir més curiositats sobre la identitat badalonina, i la relació de la ciutat amb el mar i la pesca.
'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. S'emet els diumenges al migdia a La 2 i a RTVE Play Catalunya.