Enlaces accesibilidad

RTVE Catalunya estrena 'En Router', un recorregut digital per Catalunya presentat per Thais Villas

  • El programa dona a conèixer la realitat de la digitalització de les zones rurals de Catalunya amb un toc d'humor i reality
  • L'espai està finançat pels Fons Next Generation EU, dins del 'Pacto por la Generación D'
  • Estrena: diumenge 15 de setembre a les 14:15h a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play

Per
Thais Villas, presentadora del programa 'En router'
Thais Villas, presentadora del programa 'En router'

La periodista i presentadora Thais Villas puja a la furgoneta d''En Router', el nou programa de RTVE Catalunya. En ella recorrerà les zones rurals de la regió a la recerca de persones que, gràcies a la digitalització, hagin millorat les seves vides. Thais no viatjarà sola, comptarà amb l'ajuda d'EVA, el seu assistent virtual personal i la primera Intel·ligència Artificial en català. El programa s'estrena el diumenge 15 de setembre a les 14:15h a La 2 i a RTVE Play.

A cada capítol, Thais visitarà una comarca de Catalunya al costat del "Consell de savis", una secció en la qual diferents generacions parlaran de temes relacionats amb el programa des de les seves pròpies vivències i generacions. A cada destinació coneixeran els seus veïns, la seva cultura i, sobretot, com la tecnologia influeix en les seves vides.

Participants de la secció del

"Consell de savis" del primer programa d''En router'

Aquest diumenge, el primer capítol d''En Router' farà parada a Osona per descobrir la història de iaia Angeleta, una veïna de 82 anys que ha passat de ser ramadera a influencer amb més de cent mil seguidors. També coneixerem la Cooperativa +65, on un grup de gent gran s'ha organitzat per aprendre a utilitzar el mòbil. I parlarem amb Pilarín Bayés, la il·lustradora és una de les personalitats més estimades d’Osona. Finalment, escoltarem Albert Lozano, un hacker de 77 anys pioner en portar internet a Catalunya. Tots els protagonistes demostraran que l'edat no és un fre per aprofitar els avantatges de la digitalització i la tecnologia. Alt Penedès, Port de la Selva, Pallars Sobirà, Moainès, Segrià, Ribera d'Ebre, Bages o Berguedà són algunes de les comarques i localitats que visitarà el programa.

La il·lustradora Pilarín Bayés amb Thais Villas a 'En router'

La il·lustradora Pilarín Bayés amb Thais Villas a 'En router'

Finançat pels Fons Next Generation EU

'En Router' forma part de les accions de RTVE en el marc de la iniciativa Generación D, el programa de conscienciació dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Finançat pels Fons Europeus Next Generation i impulsat pel Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, el projecte té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania de la necessitat d'adquirir les competències digitals necessàries davant els nous reptes de la societat digital.

Aquest nou programa se suma a altres de RTVE, com 'Comando Actualidad 5.0', 'Seguridad Vital 5.0', 'La Tirita Digital', 'El Hackeo', 'Sin filtros 3, 2, 1!', 'Por fin es lunes' i 'Guasap!', per tal de combatre la bretxa digital com a membre actiu del 'Pacto por la Generación D'.

RTVE

anterior siguiente