Enlaces accesibilidad
Noms propis

El filòsof i teòleg Francesc Torralba, a 'Noms propis'

  • Les grans preguntes sense resposta sempre han despertat l’interès, el seu darrer llibre és 'Benaurances per a agnòstics'
  • Dissabte, 21 de setembre, a les 14:55h a La 2  i a RTVE Play Catalunya

Per
Francesc Torralba
Francesc Torralba a 'Noms propis' Josep Echaburu

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Aquesta setmana 'Noms propis' convida Francesc Torralba, a qui les grans preguntes sense resposta sempre li han despertat interès. Anna Cler reflexiona sobre la vida amb el doctor en Filosofia i Teologia de temes com el procés de dol, la fe, la nostàlgia i la credulitat.

Francesc Torralba és doctor en Filosofia i Teologia, dirigeix la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d'Urgell i és vicepresident d'Aldees Infantils SOS Catalunya.

Francesc Torralba

Francesc Torralba Josep Echaburu

Va néixer a una família benestant de Barcelona on sempre s'ha sentit reforçat i estimat. Anava encaminat cap a la ciència, però un professor li va despertar la seva vocació. Malauradament, va perdre el seu fill en un accident a la muntanya el passat estiu. Amb Anna Cler parla del procés de dol i de la importància de tenir una comunitat de suport, "del dol viscut individualment i aïllat és molt difícil sortir-ne". Reconeix que escriure molt li ha anat molt bé a nivell terapèutic.

Des de petit ja és feia preguntes i explica que tot nen és un petit filòsof. Ha publicat 1.800 articles i 100 llibres, el darrer 'Benaurances per a agnòstics'. Remarca que quan escriu no intenta convèncer sinó que "miro d'explicar amb la màxima coherència el que jo crec i de comprendre el punt de vista de l'altre".

També reflexiona sobre la fe, reconeix que la nostàlgia és agredolça i defensa que els professors han d'accentuar el pensament crític.

RTVE

anterior siguiente