'La recepta perduda' viatja al Priorat per cuinar-hi truita amb suc
- Sílvia Abril descobreix una típica recepta de reaprofitament que menjaven els pagesos de la zona
- Diumenge, 22 de setembre, a les 14:45h a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play Catalunya
'La recepta perduda' continua la seva ruta pel territori descobrint la tradició gastronòmica i les històries més humanes de casa nostra. Aquesta setmana, Sílvia Abril visita Falset, capital del Priorat, per trobar la persona que li ensenyi a cuinar la truita amb suc, una recepta de reaprofitament tradicional de la comarca que menjaven els pagesos mentre treballaven al camp.
El Priorat és una terra famosa pels seus vins, reconeguts mundialment, i per un paisatge de gran bellesa. Aquesta comarca és un trencaclosques de petits pobles amb encant, on la vida gira al voltant del camp i on tothom té un gran amor per la terra. Per cuinar la truita amb suc, la Sílvia coneix la Maria Carme Simó, una dona pionera que ha dedicat tota la seva vida a treballar la terra i que és estimada per tothom.
A més, en aquest programa de 'La recepta perduda', parlem amb en Josep Maria Beltran sobre les seves curioses pràctiques biodinàmiques; i també amb la Sara Pérez, una figura clau en la promoció dels vins del Priorat.
I acabem el nostre recorregut coneixent l'Elena i la Marina, dues barcelonines establertes a Bellmunt que es dediquen a fer formatges i a criar cabres i gallines. Aquest viatge ens ofereix una visió autèntica i una perspectiva molt femenina de la vida al Priorat.
'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. S'emet els diumenges al migdia a La 2 i a RTVE Play Catalunya.