Enlaces accesibilidad

Treballar a distància, a 'En Router'

  • Thais Villas viatja al Segrià per comprovar com la innovació tecnològica pot retornar la vida a les zones rurals
  • Diumenge, 22 de setembre a les 14:15h a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play

Per
Thais Villas recorre la comarca del Segrià amb 'En router'
Thais Villas viatja al Segrià amb 'En router'

Aquesta setmana, la periodista i presentadora Thais Villas puja a la furgoneta d''En Router' en direcció al Segrià. Allà descobreix de primera mà com la tecnologia digital permet realitzar gairebé qualsevol cosa a distància. El concepte "fer des de casa" ha donat una segona vida a molts pobles que havien patit un despoblament a causa de la concentració del sector empresarial a la ciutat.

En aquest capítol, coneixem Daniel Llussà, un jove que treballa creant efectes especials per a grans superproduccions de cinema i streaming des d’una habitació de casa seva, a Puigverd de Lleida.

Thais Villas conversa a 'En router' amb Daniel Llussà, un jove que treballa creant efectes especials des de casa seva

Thais Villas amb Daniel Llussà a 'En router'

També ens desplacem fins a l’Horta de Lleida per veure com vola i funciona un dron agrícola, i descobrir les avantatges que pot aportar als fruticultors de la zona, com en Xavier Purroy.

Drons agrícoles al programa 'En router'

Drons agrícoles a 'En router'

I, abans de marxar de la comarca del Segrià, parlem amb Núria Florensa, que gràcies a la tecnologia pot alternar les seves feines com actriu, locutora, presentadora i actriu de doblatge. A més, ens explica com els selftapes o "autovídeos" i les xarxes socials han canviat la manera de fer en el seu ofici.

'En router' forma part de les accions de RTVE en el marc de la iniciativa Generación D, el programa de conscienciació dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Finançat pels Fons Europeus Next Generation i impulsat pel Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, el projecte té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania de la necessitat d'adquirir les competències digitals necessàries davant els nous reptes de la societat digital.

'En Router' és un programa que vol conèixer els diferents nivells de digitalització de les àrees rurals, presentat per la periodista Thais Villas. S'emet els diumenges al migdia a La 2 i a RTVE Play.

RTVE

anterior siguiente