I+D vegetal, aquesta setmana a 'Va de verd'
- Visitem una granja d'espirulina i coneixem el departament d'innovació i desenvolupament del restaurant de Can Roca
- Dissabte, 28 de setembre, a les 14:30h a La 2
- Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya
Has sentit a parlar mai de l'espirulina? Es tracta d'una alga amb grans propietats nutricionals. Justament el capítol d'aquesta setmana de 'Va de verd' està centrat en l'I+D vegetal. Hi descobrim com està avançant la investigació i el desenvolupament sostenible dels recursos vegetals, elements clau per tal d'aconseguir molts dels reptes agroalimentaris actuals.
Els humans investiguem i potenciem els recursos vegetals per aconseguir un major benestar, però cal fer-ho mitjançant un desenvolupament sostenible i racional. És per això, que cal tenir en compte que totes les espècies animals i vegetals són essencials per mantenir l'equilibri ecològic del nostre planeta.
Per conèixer més sobre aquesta realitat, la María Gómez conversa amb els investigadors de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA). Allà actualment treballen en la producció de proteïna sostenible a partir de fongs, algues o insectes.
A més, l'equip de 'Va de verd' es desplaça fins a Lleida per visitar Blauver Food, una granja d'espirulina. Durant la visita descobrim el potencial d'aquesta microalga que ha anat guanyant popularitat en els últims anys per la gran quantitat de vitamines, minerals, proteïnes i antioxidants que conté.
Per acabar, comprovem com els vegetals més silvestres també arriben a l'alta gastronomia. I ens endinsem en el departament d'I+D de l'aclamat restaurant de Can Roca. Allà estudien les plantes i fruites de cada temporada perquè així cada plat tingui el seu propi univers vegetal.
'Va de verd' és el programa de RTVE Catalunya dedicat a les plantes, l'horticultura i la jardineria. Conduït per María Gómez i dirigit per David Ruiz, s'emet els dissabtes a La 2.