Enlaces accesibilidad
La recepta perduda

Fideus rossos amb galeres, a 'La recepta perduda'

Per
Sílvia Abril conversa amb la propietària d'una peixateria de Cambrils a 'La recepta perduda'
Sílvia Abril visita el carrer de les peixateries de Cambrils a 'La recepta perduda'

'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. S'emet els diumenges al migdia a La 2 i a RTVE Play Catalunya.

'La recepta perduda' continua la seva ruta pel territori descobrint la tradició gastronòmica i les històries més humanes de casa nostra. Aquesta setmana, Sílvia Abril visita Cambrils, capital gastronòmica de la Costa Daurada, per cuinar una de les receptes més arrelades a la cultura marinera de la ciutat: fideus rossos amb galeres.

Poble de vileros i de mariners, Cambrils és famós per les galeres: un crustaci similar a les gambes del qual n'han fet tota mena de plats i, fins i tot, unes jornades gastronòmiques. La recepta més representativa d'aquest indret de la Costa Daurada són els fideus rossos amb galeres, i la Sílvia està disposada a trobar qui li pugui ensenyar a fer-los.

Sílvia Abril conversant amb uns pescadors a 'La recepta perduda'

Sílvia Abril amb uns pescadors a 'La recepta perduda'

A més, en aquest programa de 'La recepta perduda', el cambrilenc Josep-Lluís Carod-Rovira ens guia pels aspectes més rellevants del territori. Durant la visita a la ciutat i mentre aconseguim els ingredients de la recepta, coneixem Carlos Ventura, un expescador que ha viscut entre vaixells i escenaris rockers; parlem amb el matrimoni que produeix l'oli més premiat de Catalunya i fem parada a una peixateria amb vint metres de taulell i molta tradició.

Acabem el nostre recorregut a casa de l'Esther, una amfitriona amb una gran història de superació i de reinvenció personal que organitza sopars clandestins.

La Sílvia Abril sopant a casa l'Esther en companyia, a 'La recepta perduda'

La Sílvia Abril sopant a casa l'Esther, a 'La recepta perduda'

RTVE

anterior siguiente