Enlaces accesibilidad

'Bullying: no es cosa de niños' d''En Portada', rep el Dofí de Plata als Cannes Corporate Media & TV Awards

  • El documental se centra en la història de Kira López, que es va suïcidar quan tenia 15 anys. Els seus pares sempre han defensat que la seva mort va ser a causa de l'assetjament escolar que patia des dels 5 anys
  • La gala de lliurament s'ha celebrat aquest dijous, 26 de setembre, a Cannes

Per
Alicia Gómez, junto al director del festival
Alícia Gómez, amb el director del festival

El documental d ''En Portada', 'Bullying: no es cosa de niños', ha sigut guardonat amb un Dofí de Plata en la categoria 'Human concerns and social issues' en els prestigiosos Cannes Corporate Media & TV Awards. El treball, amb guió d'Alícia Gómez i Núria Ramírez i realització de Julio de la Parra, es va estrenar el maig del 2023 coincidint amb el Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar. 'Bullying: no és cosa de niños' analitza aquest tipus de maltractament, cada dia més freqüent a la nostra societat, i que afecta milers d'alumnes a Espanya.

Alicia Gómez, directora de Producció de Programes de RTVE Catalunya i una de les autores del documental, explica: "Aquest premi és el reconeixement a la feina de tot l'equip que va treballar en aquest documental, però sobretot és un reconeixement a tots els nens i nenes que han patit i pateixen bullying i a les seves famílies, que sovint se senten soles en la lluita contra aquesta xacra que s'emporta vides. Esperem també que d'alguna manera sigui un toc d'atenció a les autoritats competents en aquesta matèria perquè deixin de mirar cap a un altre costat. Fer el reportatge va ser un viatge vital dur, però meravellós i rebre el premi un regal".

Els Cannes Corporate Media & TV Awards ret homenatge anualment a les millors pel·lícules corporatives, produccions de mitjans online i documentals. Els premis van ser fundats el 2010 per Filmservice International. Des d'aleshores, el festival ha crescut constantment, convertint-se en un dels festivals més importants del món. El seu èxit es deu al gran nombre de candidatures, als prestigiosos participants, a uns treballs innovadors i de qualitat, als membres destacats del jurat i a països participants de tots els continents.

'Bullying: no es cosa de niños'

El documental se centra en la història de Kira López, que es va suïcidar quan tenia 15 anys. Els seus pares sempre han defensat que la seva mort va ser conseqüència de l'assetjament escolar que patia des que tenia 5 anys, per això han impulsat una campanya per demanar una llei integral contra el bullying, que inclou com a mesura més controvertida rebaixar l'edat penal dels menors. Actualment, els que tenen menys de 14 anys són inimputables.

Un de cada 4 nens i nenes en edat escolar pateix assetjament escolar segons l'Informe Cisneros, referència en aquest tipus de violència. Un estudi que és del 2007 amb la qual cosa es desconeix quina podria ser la xifra real de víctimes d'aquest tipus de violència, tot i que el nombre podria ser més elevat i també la gravetat de les agressions a causa de l'impacte que han tingut els mòbils i les xarxes socials en els últims anys. L'equip del documental s'ha preguntat si pares, educadors, administracions i alumnes són realment conscients de l'impacte d'aquesta xacra que tant patiment provoca a les víctimes i el seu entorn. El programa intenta donar resposta a qüestions com què és el que porta un nen o nena a agredir un company, a fer-li la vida impossible, fins a tal punt que alguns d'ells decideixen treure's la vida? 

RTVE

anterior siguiente