Enlaces accesibilidad
La recepta perduda

Llenties estofades, a 'La recepta perduda'

  • Sílvia Abril viatja a Granollers per cuinar unes llenties estofades poc convencionals
  • Diumenge, 6 d'octubre, a les 14:45h a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play Catalunya

Per
La Sílvia Abril a la cuina d'El Xiprer amb unes dones voluntàries
La Sílvia Abril viatja a Granollers amb 'La recepta perduda' per cuinar unes llenties estofades molt especials

'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. S'emet els diumenges al migdia a La 2 i a RTVE Play Catalunya.

'La recepta perduda' continua la seva ruta pel territori descobrint la tradició gastronòmica i les històries més humanes de casa nostra. Aquesta setmana, Sílvia Abril visita Granollers, concretament la fundació El Xiprer, per aprendre a cuinar unes llenties estofades. La solidaritat i les ganes d'ajudar de la fundació faran d'un plat convencional i conegut, un plat únic i especial.

Llenties estofades, a 'La recepta perduda'

Llenties estofades, a 'La recepta perduda'

Acompanyada per la cuinera granollerina Ada Parellada, la Sílvia inicia la seva jornada a la Fonda Europa, un establiment que ha esdevingut, en els seus més de 200 anys d'història, símbol i patrimoni de la capital del Vallès Oriental.

Seguint les indicacions i recomanacions dels granollerins, arriba fins a la fundació El Xiprer, un veritable referent en la vida social, gastronòmica i solidària de Granollers, amb una trajectòria de més de 30 anys. Entre els seus molts serveis, destaca el menjador, que ofereix dos àpats diaris a persones en risc d'exclusió social.

Sílvia Abril arribant en bici a la fundació El Xiprer, a 'La recepta perduda'

Sílvia Abril arribant a la fundació El Xiprer, a 'La recepta perduda'

La Sílvia te l'oportunitat de visitar el magatzem de la fundació, on es distribueixen lots alimentaris a 800 famílies, contribuint a pal·liar les necessitats alimentàries de la comunitat. També descobreix les rutes diàries dels xofers voluntaris, que recullen aliments amb poc temps de vida útil de diversos establiments, demostrant l'impacte del voluntariat en la lluita contra el malbaratament alimentari.

Finalment, la Sílvia aprèn sobre el treball dels espigoladors, que es dediquen a rescatar aliments dels camps que no compleixen amb els estàndards estètics comercials, donant-los una nova oportunitat i contribuint així a la sostenibilitat alimentària.

La Sílvia Abril al camp amb dos espigoladors, a 'La recepta perduda'

La Sílvia Abril amb dos espigoladors, a 'La recepta perduda'

RTVE

anterior siguiente