Enlaces accesibilidad
En router

L'encaix entre tradició i modernitat, a 'En Router'

  • Thais Villas viatja a l'Alt Penedès on la tecnologia forma part de la tradició vitivinícola i castellera de la zona
  • Diumenge, 6 d'octubre a les 14:15h a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play

Per
Thais Villas visita un celler de l'Alt Penedès a 'En router'
Thais Villas visita l'Alt Penedès a 'En router'

'En Router' és un programa que vol conèixer els diferents nivells de digitalització de les àrees rurals, presentat per la periodista Thais Villas. S'emet els diumenges al migdia a La 2 i a RTVE Play.

Aquesta setmana, la periodista i presentadora Thais Villas puja a la furgoneta d''En Router' en direcció a l'Alt Penedès. Aquest és un territori molt arrelat a la tradició, però on estan entrant en joc diferents aplicacions i innovacions digitals. A través de diversos testimonis comprovem que la tecnologia pot ser una gran aliada per enllaçar la modernitat amb la tradició.

Thais Villas conversa amb els responsables del Celler Dumenge a 'En router'

Thais Villas conversa amb els responsables del Celler Dumenge a 'En router'

El Penedès és una regió vitivinícola per excel·lència des de fa segles; la mostra és que aproximadament un 80% de la terra conreada es dedica al cultiu del raïm. Cercant un projecte que no renunciï a la modernitat, Thais Villas es desplaça fins a Espiells per conèixer el Celler Dumenge i els seus responsables. La Laia, el Jaume i l'Oriol són tres amics que un dia es van ajuntar per tirar endavant un projecte viticultor com s'havia fet tota la vida, però ajudant-se d'una eina actual com són les xarxes socials.

Assaig dels Castellers de Vilafranca a 'En router'

Assaig dels Castellers de Vilafranca a 'En router'

En aquesta regió també hi ha una gran afició i tradició castellera. A 'En router' descobrim com la tecnologia ha passat a formar part de la quotidianitat d'una de les colles de la zona, els Castellers de Vilafranca. I, abans d'acabar la nostra ruta, fem parada a Gelida per trobar-nos amb Biel Duran, actor i penedesenc militant.

L'actor Biel Duran a 'En router'

L'actor Biel Duran a 'En router'

'En router' forma part de les accions de RTVE en el marc de la iniciativa Generación D, el programa de conscienciació dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Finançat pels Fons Europeus Next Generation i impulsat pel Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, el projecte té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania de la necessitat d'adquirir les competències digitals necessàries davant els nous reptes de la societat digital.

RTVE

anterior siguiente