Enlaces accesibilidad
Va de verd

Begudes vegetals, aquesta setmana a 'Va de verd'

  • Visitem una fàbrica catalana pionera en l'elaboració de begudes vegetals, i aprenem a preparar receptes com la de la kombutxa
  • Dissabte, 5 d'octubre, a les 14:30h a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
María Gómez, presentadora del programa 'Va de verd'
María Gómez, presentadora de 'Va de verd'

'Va de verd' és el programa de RTVE Catalunya dedicat a les plantes, l'horticultura i la jardineria. Conduït per María Gómez i dirigit per David Ruiz, s'emet els dissabtes a La 2.

Has tastat mai begudes de soja, civada o arròs? Totes són vegetals i compten amb un nínxol de mercat en expansió. Ho descobrim en el capítol d'aquesta setmana de 'Va de verd', centrat en les begudes vegetals. En aquest programa la María Gómez visita una fàbrica catalana pionera en la seva elaboració i mostra com fer a casa receptes delicioses com l'orxata de xufa i la kombutxa.

María Gómez al programada dedicat a les begudes vegetals a 'Va de verd'

Begudes vegetals, a 'Va de verd' amb María Gómez

Les begudes vegetals cada cop són més valorades. Les estadístiques confirmen que any rere any s'hi sumen més adeptes a casa nostra. Sigui per raons mediambientals, d'ètica animal, salut o sabor, totes elles compten amb un nínxol de mercat en expansió, que contribueix a diversificar el sector de l'agricultura. Moguts per l'interès en aquesta tendència de consum, visitem la fàbrica Liquats Vegetals, una empresa familiar catalana pionera en la seva elaboració. Els seus portaveus, Anna Rovira i Jordi Gallifa, expliquen a 'Va de verd' que els reptes actuals exigeixen diversificar el sector de l'agricultura local i perfeccionar els processos de producció amb relació a un consum sostenible.

María Gómez conversa amb Jordi Gallifa de l'empresa Liquats Vegetals, a 'Va de verd'

María Gómez visita la fàbrica Liquats Vegetals a 'Va de verd'

Segons descobrim, diversos tipus de fruits secs, cereals i llavors són la matèria primera de begudes vegetals, que acostumen a ser menys calòriques que la llet convencional. En aquest nou programa ensenyem a elaborar diverses receptes de manera fàcil i divertida: des de com fer orxata de xufa i kombutxa, fins a còctels refrescants sense alcohol i un plat vegà amb caviar cítric. A més, els nostres molys aniran desvetllant propietats i usos sorprenents d'algunes plantes.

PREMI 'MOLY DE L'ANY' 2024

El programa 'Va de verd' ha entregat el guardó 'Moly de l'any' a la greenfluencer Alba Núñez, coneguda a les xarxes socials com a @verdopolis, dins de la tercera edició dels Premis Trompa Verde. El certamen se celebra en el marc de la Fira Iberflora, que ha tingut lloc a València de l'1 al 3 d'octubre. Cada any, l'Associació de Comercialitzadors de Planta Ornamental (ACPO) atorga aquests reconeixements que posen en valor les persones que promouen la consciència ambiental. Ester Casanovas, creadora de continguts a @picaronablog, cultivadora i primera moly de 'Va de verd', ha sigut l'encarregada de lliurar-los enguany.

RTVE

anterior siguiente