Enlaces accesibilidad
Noms propis

La periodista Elisenda Roca, a 'Noms propis'

Per
La periodista Elisenda Roca al plató de 'Saber y ganar' per 'Noms propis'
La periodista Elisenda Roca, a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Aquesta setmana a 'Noms propis', Anna Cler entrevista Elisenda Roca. La periodista té una àmplia trajectòria, va començar amb 17 anys a la ràdio i actualment és la veu del 'Saber y Ganar'. Parla dels seus inicis, del 'Cifras y Letras', del seu paper com a escriptora i del seu llibre més personal 'Animals ferits'.

A Elisenda Roca el punt artístic li ve de la mare i del barri de Gràcia on va néixer. Va començar estudiant Història, perquè volia ser arqueòloga, però de casualitat va acabar a la ràdio i la va atrapar. Va començar molt jove, amb 17 anys, i va canviar els seus estudis a Ciències de la Informació.

Elisenda Roca, a 'Noms propis'

Elisenda Roca, a 'Noms propis'

L'èxit i el reconeixement entre els espectadors li va arribar amb 'Cifras y Letras'. Explica a 'Noms propis' que encara el dia d'avui es troba a gent que li recorda que veia el programa amb el seu avi i que encara guarden les llibretes amb els resultats. Actualment, és la veu del 'Saber y Ganar' i destaca que la fa molt feliç que cada vegada hi participin més dones i més joves. Durant 18 anys també va ser la vicedegana de Col·legi de Periodistes de Catalunya, un tasca que reconeix que va ser dura: "Va ser una feinada que la gent no es pot imaginar i no remunerada".

Anna Cler també li demana per la seva faceta d'escriptora, centrada en la literatura infantil. Darrerament ha escrit una novel·la molt personal, 'Animals ferits', on parla dels maltractaments, que ella mateixa va patir. I ha volgut enviar un missatge: "Si algú que ens està veient arriba a casa amb angoixa, amb por del que li diran, de si li faran un retret fort i picaran la porta o la paret en una mena d'atac de ràbia. Si això passa molt sovint, demana ajuda, ni que sigui a la família".

RTVE

anterior siguiente