Enlaces accesibilidad
Va de verd

Anatomia d'una planta, aquesta setmana a 'Va de verd'

  • Un capítol dedicat als avenços científics del món vegetal i a com cuidar activament de les plantes
  • Dissabte, 12 d'octubre, a les 14:30h a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
María Gómez, a 'Va de verd'
María Gómez, a 'Va de verd'

'Va de verd' és el programa de RTVE Catalunya dedicat a les plantes, l'horticultura i la jardineria. Conduït per María Gómez i dirigit per David Ruiz, s'emet els dissabtes a La 2.

Sabies que les persones, com les plantes, som éssers pluricel·lulars? De fet, compartim amb elles certes estructures moleculars i processos biològics. El capítol d'aquesta setmana de 'Va de verd' està centrat en l'anatomia i morfologia vegetal. La María Gómez descobrirà tot el que podem aprendre com a societat estudiant les plantes.

Les plantes són éssers complexos i compten amb una capacitat extraordinària per respondre a una gran multitud d'escenaris. La ciència encara estudia els mecanismes que despleguen per protegir-se de fenòmens climatològics adversos, així com els processos químics que intervenen en la comunicació vegetal. La María Gómez conversa amb el periodista i ambientòleg Javier Flores sobre les novetats científiques del món vegetal. Amb ell, abordem diverses qüestions, des de com l'edició genètica augmentarà la rendibilitat dels cultius, fins a quins senyals químics intervenen en la comunicació vegetal.

El periodista i ambientòleg Javier Flores, a 'Va de verd'

El periodista i ambientòleg Javier Flores, a 'Va de verd'

A més, en aquest nou capítol, la greenfluencer Alba Núñez (@verdopolis) explica a 'Va de Verd' algunes nocions pràctiques d'anatomia i morfologia vegetal. Tenir coneixements de botànica és quelcom essencial per cuidar activament de les nostres plantes. D'aquesta manera, es pot comprendre més fàcilment quines són les condicions ambientals i atencions específiques que requereixen.

María Gómez i Alba Núñez, a 'Va de verd'

María Gómez i Alba Núñez, a 'Va de verd'

Seguint el fil del programa, a l'espai dels molys es desvetllaran dades i curiositats fascinants sobre l’anatomia i morfologia vegetal. 

RTVE

anterior siguiente