Enlaces accesibilidad
En Router

Oci, cultura i entreteniment en l'era digital, a 'En Router'

  • Thais Villas coneix l'streamer català de l'any, que viu al Bages, i parla amb un artista que combina música i intel·ligència artificial
  • Diumenge, 13 d'octubre a les 14:15h a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play

Per
Thais Villas amb la Conxita Planes, a 'En Router'
Thais Villas amb la Conxita Planes, a 'En Router'

'En Router' és un programa que vol conèixer els diferents nivells de digitalització de les àrees rurals, presentat per la periodista Thais Villas. S'emet els diumenges al migdia a La 2 i a RTVE Play.

Aquesta setmana, la periodista i presentadora Thais Villas puja a la furgoneta d''En Router' en direcció al Bages. Allà descobrirà com les noves tecnologies han canviat la manera de crear i consumir cultura i entreteniment.

Thais Villas passejant pel Bages, a 'En Router'

Thais Villas passejant pel Bages, a 'En Router'

Per a molts el Bages és "la joia amagada de Catalunya", un indret amb un entorn natural preciós, amb un gran patrimoni històric i gastronòmic, i amb una gran tradició d’entitats que vetllen per la cultura tradicional. Però, a més, el programa mostra com la innovació tecnològica també ha anat arrelant a la comarca. Són diversos els exemples de persones i iniciatives que des d'allà impulsen l'oci i la cultura en línia.

Actualment, gràcies a la tecnologia, es pot gaudir de l'entreteniment d'una manera molt diferent de com es feia fa només uns anys. Només es necessita un dispositiu amb connexió a Internet per consumir i compartir contingut instantàniament amb qualsevol indret del món. En el capítol d'aquesta setmana, Thais Villas viatja a l'altra punta del planeta sense haver de moure's de Balsareny, només amb l'ajuda d'un ordinador i de la Conxita Planes, una dona de 76 anys amant de la cultura que viatja i coneix món gràcies a la tecnologia. A més, allà es troba amb Norman López, el creador de contingut en català amb més seguidors a la plataforma Twitch i streamer català de l’any.

Thais Villas amb l'streamer Norman López, a 'En Router'

Thais Villas amb l'streamer Norman López, a 'En Router'

En aquest capítol també es dona a conèixer la història de Gerry Núñez, un actor de doblatge de Castellgalí que comparteix la seva professió a les xarxes socials sempre amb un toc humorístic. I l'artista Manel Camp toca en directe una peça musical improvisada a piano acompanyat per una intel·ligència artificial.

Thais Villas amb l'artista i pianista Manel Camp, a 'En Router'

Thais Villas amb l'artista Manel Camp, a 'En Router'

'En router' forma part de les accions de RTVE en el marc de la iniciativa Generación D, el programa de conscienciació dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Finançat pels Fons Europeus Next Generation i impulsat pel Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, el projecte té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania de la necessitat d'adquirir les competències digitals necessàries davant els nous reptes de la societat digital.

RTVE

anterior siguiente