Enlaces accesibilidad
Va de verd

Plantes que pinten molt, a 'Va de verd'

  • El programa mostra com obtenir una paleta sencera de colors naturals i com fer una il·lustració botànica
  • Dissabte, 19 d'octubre, a les 14:30h a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
María Gómez, a 'Va de verd'
María Gómez, a 'Va de verd'

'Va de verd' és el programa de RTVE Catalunya dedicat a les plantes, l'horticultura i la jardineria. Conduït per María Gómez i dirigit per David Ruiz, s'emet els dissabtes a La 2.

Us heu plantejat mai d'on provenen els colors dels pigments que fem servir per pintar i tenyir? El capítol d'aquesta setmana de 'Va de verd' està centrat en el vincle del món vegetal amb la pintura, no només com a motiu o model, sinó també com a eina per a l'artista. Al llarg d'aquest programa, María Gómez descobreix que les plantes pinten molt en el món de l'art.

Abans de l'aparició de les pintures sintètiques, els elements orgànics minerals i vegetals eren la principal font de color a la paleta dels pintors, des dels espectaculars frescos del renaixement i del barroc, fins a les pintures dels clàssics holandesos, passant per Velázquez o Goya, Leonardo i fins Monet i Van Gogh. Seguint el seu camí, en aquest programa, María Gómez amb l'ajuda de la Sara Valls, de @colorbotanica, descobreix una tècnica per extreure el color a partir de flors. I en un dels videoconsells que inclou aquest capítol, Encarni Tinoco ensenya com obtenir tota una paleta sencera de colors naturals.

María Gomez amb Sara Valls, a 'Va de verd'

María Gomez amb Sara Valls, a 'Va de verd'

A més, en aquest 'Va de verd', el jardiner i divulgador d'art Eduardo Barba, conegut per la seva secció botànica en un popular programa radiofònic, fa una selecció de pintures famoses que es troben en museus espanyols on les plantes juguen un paper fonamental. Com a pinzellada final, l'artista Paula Leiva explica què és i com es fa una il·lustració botànica.

L'artista Paula Leiva, a 'Va de verd'

L'artista Paula Leiva, a 'Va de verd'

RTVE

anterior siguiente