Enlaces accesibilidad
Noms propis

El capellà i jugador d'hoquei Litus Ballbé, a 'Noms propis'

  • "No hi ha Litus sense religió i no hi ha Litus sense esport, per a mi estan units 100%, perquè no ho he viscut d'una altra manera", explica
  • Dissabte, 19 d'octubre, a les 15:00h a La 2  i a RTVE Play Catalunya

Per
Litus Ballbé, a 'Noms propis'
Litus Ballbé, a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Aquesta setmana a 'Noms propis', Anna Cler entrevista Litus Ballbé, vicari de l'església de la Bonanova de Barcelona, llicenciat en periodisme i olímpic d'hoquei amb la selecció espanyola a Londres 2012.

Litus Ballbé va néixer a Terrassa i el que més agraeix al seus pares és que sempre l'hi han donat molta llibertat. Ha estat durant anys jugador d'hoquei amb l'Atlètic, també va jugar a Bèlgica i amb la selecció espanyola.

Litus Ballbé, a 'Noms propis'

Litus Ballbé, a 'Noms propis'

Va estudiar periodisme i volia ser periodista de guerra. Els diumenges anava sempre a Missa i en un moment va veure molt clar que havia de fer el pas i entrar el seminari. "Entro pensant que no duraré ni quatre dies, però havia d'aclarir la incògnita", explica a 'Noms propis'. Tot i que va deixar la selecció espanyola, mai va deixar l'hoquei i finalment torna a la selecció als Jocs Olímpics de Londres 2012. "No hi ha Litus sense religió i no hi ha Litus sense esport, per a mi estan units 100%, perquè no ho he viscut d'una altra manera".

És capellà a l'església de la Bonanova, però el que li agradaria és ser missioner i durant les vacances marxa a l'Àfrica a muntar com uns campus d'estiu per a nens i nenes a escoles i orfenats. "M'agrada anar a llocs on sigui necessari el que fem i no anar a donar lliçons a ningú". Ara també és el responsable de la pastoral d'esports de la Conferència Episcopal i busca ajudar a través de l'esport perquè li explica a l'Anna Cler: "Crec molt en el poder de l'esport".

RTVE

anterior siguiente