Enlaces accesibilidad
La recepta perduda

Macarrons de la iaia, a 'La recepta perduda'

  • Sílvia Abril viatja a Moià on descobreix tots els secrets d'un bon sofregit i visita una granja on les vaques escolten música clàssica
  • El programa compta amb el cuiner Nandu Jubany, natural del Moianès
  • Diumenge, 20 d'octubre, a les 13:55h a La 2 de RTVE Catalunya i a  RTVE Play Catalunya

Per
Sílvia Abril amb la Marina prepara macarrons de la iaia a 'La recepta perduda'
Sílvia Abril prepara macarrons de la iaia a 'La recepta perduda'

'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. S'emet els diumenges al migdia a La 2 i a RTVE Play Catalunya.

'La recepta perduda' continua la seva ruta pel territori descobrint la tradició gastronòmica i les històries més humanes de casa nostra. Aquesta setmana, Sílvia Abril viatja a Moià per cuinar un dels plats més apreciats a totes les cases i, especialment, entre la canalla: els macarrons de la iaia.

Macarrons de la iaia, a 'La recepta perduda'

Macarrons de la iaia, a 'La recepta perduda'

Aquesta setmana, el programa recorre el Moianès, la comarca més jove de Catalunya i una de les més petites. És un indret privilegiat per la seva ubicació i perquè produeix tot el que cal per preparar uns bons macarrons gratinats: carn de vedella i de porc, cebes, tomàquets, formatge i fins i tot pasta. Només falta l'ingredient més important: l'amor d'una àvia.

Sílvia Abril conversa amb la Mariona, a 'La recepta perduda'

Sílvia Abril conversa amb la Mariona, a 'La recepta perduda'

Allà, Sílvia Abril coneix la Mariona, una àvia diferent i amb una història sorprenent, que li ensenyarà a cuinar el plat estrella dels seus nets. Entremig visita la Granja la Bassola on les vaques escolten música clàssica. I, buscant unes bones postres, fa parada a l'obrador d'un dels xocolaters més premiats a Catalunya i un dels pocs que encara elabora la xocolata des de zero i de manera artesanal.

Sílvia Abril visita la Granja la Bassola, al Moianès

Sílvia Abril visita la Granja la Bassola, al Moianès

A més, en aquest capítol, descobrim tots els secrets d'un bon sofregit, un dels pilars essencials en la cuina catalana. I el cuiner Nandu Jubany, com a expert i natural del Moianès, ens fa de fil conductor.

Nandu Jubany, a 'La recepta perduda'

Nandu Jubany, a 'La recepta perduda'

RTVE

anterior siguiente