Enlaces accesibilidad
Simfonola

'Simfonola' estrena temporada amb 'Lola' de Pastora

  • El programa torna amb noves perles musicals dels arxius de RTVE Catalunya
  • Dissabte 20 d'octubre a les 15:30h a La 2 i a  RTVE Play Catalunya

Per
Grup de música Pastora
Pastora

'Simfonola' és una sèrie que recorre les darreres sis dècades de música catalana a través de cançons de l'arxiu de RTVE Catalunya. Es pot veure els diumenges al migdia a La 2 i a RTVE Play.

Aquesta setmana, La 2 estrena la segona temporada de 'Simfonola', una nova sèrie de tresors audiovisuals que recorre les darreres sis dècades de música catalana a través de cançons de l'arxiu de RTVE Catalunya. El primer capítol està centrat en la cançó 'Lola' del grup Pastora.

Els germans Pauet i Caïm Riba havien creat Pastora el 1996, però va ser amb l'arribada de Dolo Beltrán, quatre anys més tard, quan el projecte va prendre una volada més ambiciosa. Sobretot, arran d'aquesta cançó que va donar lloc a una cantarella molt popular, la que apuntava a la Lola com "la que siempre va sola por Barcelona buscando follón".

La mateixa Dolo n'havia fet la lletra abans d'entrar a Pastora, tot basant-se en les seves experiències. Crescuda a la Ciutat Cooperativa de Sant Boi de Llobregat, a un barri on no calia haver de quedar amb els amics per trobar-te'ls als bars, es va topar amb un paisatge diferent, més dur, quan es va traslladar a viure a Barcelona. El canvi de Dolores a Lola simbolitza el seu enfortiment anímic, després d'haver-se creuat amb paios com el Manué, que la rondaven sense estimar-la de debò.

'Lola' va veure per primera vegada la llum l'any 2001, però per conflictes discogràfics va passar sense pena ni glòria, fins que tres anys més tard, una oportuna reedició va fer possible l'enorme èxit que avui coneixem.

RTVE

anterior siguiente