Enlaces accesibilidad
En Router

Tecnologia i salut, a 'En Router'

  • A La Ribera d'Ebre Thais Villas descobreix un sistema de telemedicina i unes ulleres de realitat virtual per corregir anomalies visuals a les escoles
  • Diumenge, 20 d'octubre a les 14:45h a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play

Per
Thais Villas amb la Mari Burgeño, a 'En Router'
Thais Villas amb la Mari Burgeño, a 'En Router'

'En Router' és un programa que vol conèixer els diferents nivells de digitalització de les àrees rurals, presentat per la periodista Thais Villas. S'emet els diumenges al migdia a La 2 i a RTVE Play.

Aquesta setmana, la periodista i presentadora Thais Villas puja a la furgoneta d''En Router' en direcció a La Ribera d'Ebre. Allà descobrirà el potencial que tenen les noves tecnologies en l'àmbit de la salut.

La zona de Terres de l'Ebre és una regió altament rural, amb pobles petits que tenen poca població i aquesta està molt envellida. D'altra banda, a la comarca hi ha menys centres sanitaris que d'altres zones del país, això obliga a pacients i sanitaris a haver-se de desplaçar més. En el capítol d'aquesta setmana, 'En Router' mostra com la tecnologia i la digitalització poden ajudar a trencar barreres i fer la vida més fàcil en l'àmbit de la salut en aquestes zones rurals.

Thais Villas amb la doctora Anna Sabaté, a 'En Router'

Thais Villas amb la doctora Anna Sabaté, a 'En Router'

Per exemple, al Centre d'Atenció Primària de Flix, Thais Villas comprova de primera mà com funciona el Medical Kit, un maletí portàtil que permet als professionals de la salut fer proves de diagnòstic urgents des de casa dels propis pacients. La doctora Anna Sabaté explica totes les possibilitats i avantatges que dona aquesta eina a dia d'avui a les terres de l'Ebre.

En aquest mateix municipi riberenc, la periodista té l'oportunitat de ser remera per un dia amb l'equip del Club Nàutic Flix. Allà, es troba amb un dels seus membres més carismàtics, el Carmelo Aran, a qui convencerà perquè faci servir un pulsòmetre en els seus entrenaments.

Thais Villas amb l'equip del Club Nàutic Flix, a 'En Router'

Thais Villas amb l'equip del Club Nàutic Flix, a 'En Router'

Durant el seu recorregut, el programa també fa parada a Móra d'Ebre, on coneix la Mari Burgeño, infermera jubilada que s'ajuda del seu telèfon mòbil i de tot tipus d'aplicacions per cuidar-se i mantenir un estil de vida saludable. I a Benissanet descobreix un projecte que utilitza ulleres de realitat virtual per corregir possibles problemes visuals dels nens directament des de les escoles.

El projecte del Centre Òptic l'Esguard, a 'En Router'

El projecte del Centre Òptic l'Esguard, a 'En Router'

'En Router' forma part de les accions de RTVE en el marc de la iniciativa Generación D, el programa de conscienciació dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Finançat pels Fons Europeus Next Generation i impulsat pel Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, el projecte té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania de la necessitat d'adquirir les competències digitals necessàries davant els nous reptes de la societat digital.

RTVE

anterior siguiente