Enlaces accesibilidad
Noms propis

La física Adriana Isabel Figueroa, a 'Noms propis'

  • "Li agraeixo al meu pare que sempre ens inculqués la bellesa de les matemàtiques", explica
  • Dissabte, 26 d'octubre, a les 15:05h a La 2  i a RTVE Play Catalunya

Per
Adriana Isabel Figueroa a la universitat
Adriana Isabel Figueroa, a 'Noms propis' Josep Echaburu

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Aquesta setmana a 'Noms propis', Anna Cler entrevista l'enginyera física i experta en nanotecnologia Adriana Isabel Figueroa. Professora de la UB,treballa en el desenvolupament de nous materials que ajudaran a millorar el món, que com diu l'Adriana, "és el que volem els científics".

Adriana Isabel Figueroa, va néixer a Colòmbia, i de seguida es va interessar per les ciències, tant a l'escola com a la família la van encoratjar. "Li agraeixo al meu pare que sempre ens inculqués la bellesa de les matemàtiques", explica a 'Noms propis'.

Adriana Isabel Figueroa mirant al microscopi a un laboratori

Adriana Isabel Figueroa, a 'Noms propis' Josep Echaburu

En acabar la carrera va aconseguir una beca del CESIC i va venir a la Universitat de Saragossa a fer el màster i el doctorat. Durant els seus estudis ja es va adonar veure que li agradava molt la investigació. Després va arribar a Barcelona per fer una estada postdoctoral i es va especialitzar en nanociència i nanotecnologia, que "es tracta d'investigar el que és el món nano, que són coses a nivell d'escala atòmica". Treballa amb grafè i amb altres materials bidimensionals.

També és professora i investigadora del Departament de Física de la Matèria Condensada de la Universitat de Barcelona, i considera que s'ha de motivar als joves perquè facin carreres d'investigació. Ha estat premiada pel programa L'Oréal-UNESCO per les dones a la ciència.

RTVE

anterior siguiente