Enlaces accesibilidad
Calidoscopi

RTVE Catalunya presenta 'Calidoscopi, 65 anys'

  • L'especial repassa els moments més emblemàtics de la història de RTVE Catalunya, coincidint amb el 60è aniversari de la primera emissió en català
  • S'ha preestrenat aquest vespre als Cinemes Cinesa Diagonal
  • S'estrena el diumenge 27 d'octubre a les 17:05 hores a La 2 i a RTVE Play Catalunya

Per
Presentació del programa especial 'Calidoscopi, 65 anys', al Cinesa Diagonal
Presentació del programa especial 'Calidoscopi, 65 anys', al Cinesa Diagonal

RTVE Catalunya estrena aquest diumenge a La 2 'Calidoscopi, 65 anys', un especial dedicat als 65 anys d'història del centre de producció de RTVE Catalunya. Aquest vespre s'ha celebrat la preestrena als Cinemes Cinesa Diagonal amb tot l'equip del documental i moltes de les personalitats que hi apareixen.

Esteve Crespo, director de RTVE Catalunya, ha agraït als treballadors i veterans de RTVE que hagin vingut "perquè molts de vosaltres sou part d'aquesta extraordinària història que avui veurem aquí". Ha remarcat que "des de fa 65 anys no només fem televisió, que és el que millor sabem fer, sinó que en aquests 65 anys hem creat una escola, una manera de fer i una manera d'entendre la televisió". Ha explicat que aquest 'Calidoscopi' especial "són petits fragments  que tenim al nostre arxiu que han recollit el que ha estat la vida de moltes persones". També ha volgut recalcar: "La memòria l'hem de tenir present per construir el present i també per construir el nostre futur". I ha finalitzat destacant que RTVE Catalunya és patrimoni de Catalunya i s'ha de reconèixer, s'ha de valorar i "a més a més ens hem de sentir orgullosos".

Part de l'equip del 'Calidoscopi, 65 anys', a la preestrena al Cinesa Diagonal

Part de l'equip del 'Calidoscopi, 65 anys', a la preestrena al Cinesa Diagonal

Per la seva part, el director de 'Calidoscopi', Raül Díaz, ha explicat: "Farem un viatge en alta velocitat a través dels 65 de RTVE Catalunya". "Imatges, veus, sons, moments, sensacions... que segur que us transportaran a algun moment de la vostra vida", ha afegit. També ha volgut donar les gràcies als companys de televisió que l'han ajudat.

La pionera de la televisió Irene Mir ha expressat: "Estic molt contenta d'estar avui aquí recordant aquells anys tant magnífics i meravellosos que vam viure a Miramar i a Sant Cugat".

Per acabar, el realitzador del programa Pere Olivella ha destacat la gran feina del Raül "el gran artesà del frame, perquè realment busca fins al límit. És com si cosís l'audiovisual. Per mi és un goig haver pogut treballar amb ell, he après molt, sincerament". "És la nostra història (referint-se a la tele), però també la història de cadascun", ha acabat.

'Calidoscopi, 65 anys'

'Calidoscopi' presenta un especial dedicat als 65 anys d'història de RTVE Catalunya. A través de la música, l'humor i les curiositats del Fons Documental de RTVE, Raül Díaz repassarà, dècada a dècada, tots els programes de la primera televisió que va parlar en català. Des de la primera emissió l'any 1959 en blanc i negre fins a l'actualitat en alta definició i a la carta. A més, comptarà amb com a convidada amb Irene Mir, una de les primeres presentadores de la televisió.

RTVE

anterior siguiente