Enlaces accesibilidad
Simfonola

'Simfonola' recorda Mary Santpere

  • El programa recupera la interpretació que va fer l'artista del cuplet dels anys 20 'Señores, venga alegría'
  • Diumenge 27 d'octubre a les 15:30h a La 2 i a RTVE Play Catalunya

Per
Mary Santpere
Mary Santpere

'Simfonola' és una sèrie que recorre les darreres sis dècades de música catalana a través de cançons de l'arxiu de RTVE Catalunya. Es pot veure els diumenges al migdia a La 2 i a RTVE Play.

Aquesta setmana, el programa 'Simfonola' posa en valor una de les figures més emblemàtiques del cuplet i de l'escena artística catalana: Mary Santpere. En el segon capítol de la temporada, recordem quan l'actriu i cantant, va donar vida i llum pròpia a 'Señores, venga alegría'.

Aquest cuplet dels anys 20 reflecteix les angoixes d'una noia que s'ha quedat sense xicot, i sense casori, perquè ell no tolera la seva afició al ball, concretament al foxtrot, la dansa que causava estralls a l'època. 'Señores, venga alegría' va ser escrit per Ernesto Tecglen i José Casanova, i originalment va ser interpretat per Blanquita Suárez, figura destacada del Paral·lel. Amb el temps també li van posar veu La Argentinita i Marujita Díaz, entre d'altres.

Mary Santpere el va immortalitzar a la pel·lícula 'Miss Cuplé' (1959) de Pedro Lazaga, amb una interpretació plena de gràcia i enginy que va esdevenir icònica i que molts anys més tard, el 1985, ella va recrear en aquesta actuació per al programa 'Viva la tarde'.

RTVE

anterior siguiente