Arròs a la sitgetana, a 'La recepta perduda'
- Sílvia Abril visita Sitges per cuinar un arròs mar i muntanya que incorpora un toc especial de malvasia
- Diumenge, 3 de novembre a les 13:55h a La 2 i a RTVE Play Catalunya
'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. S'emet els diumenges al migdia a La 2 i a RTVE Play Catalunya.
'La recepta perduda' continua la seva ruta pel territori descobrint la tradició gastronòmica i les històries més humanes de casa nostra. Aquesta setmana, Sílvia Abril viatja a Sitges per aprendre a cuinar un dels plats més típics de la cuina de mar i muntanya: l'arròs a la sitgetana.
El poble de Sitges és un dels més turístics de Catalunya i molt famós pels festivals internacionals que s'hi celebren. A més, els veïns i veïnes viuen moltíssim les seves festes, com el Carnaval, les Festes Majors i el Corpus. En aquesta ocasió, el programa hi fa parada per descobrir un plat tradicional amagat en un receptari antic del Garraf: 'El Sitges dels nostres avis'. Aquest tresor culinari és un arròs mar i muntanya en el qual no pot faltar una bona dosi de malvasia, una varietat de raïm exclusiva d'aquest municipi.
Per cuinar la recepta, Sílvia Abril comptarà amb l'ajuda de la Cristina, una sitgetana alegre i de tota la vida que ens mostrarà el seu costat més artístic i esbojarrat. En l'aventura d'aquesta setmana, la Sílvia acaba ballant salsa entre escamarlans al port de Vilanova i la Geltrú. I també visita una vinya amagada al cor de Sitges per aconseguir l'ingredient essencial d'aquest arròs: la malvasia. Allà descobrirà el valor patrimonial d'aquesta varietat de raïm tan pròpia de la zona.