El pastisser Miquel Guarro, a 'Noms propis'
- Considera que un bon pastisser és aquell que està cada dia va a l'obrador i fa els pastissos amb estima i ben fets
- Dissabte, 16 de novembre, a les 14:50h a La 2 i a RTVE Play Catalunya
'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.
Aquesta setmana a 'Noms propis', Anna Cler entrevista al mestre pastisser Miquel Guarro. Va començar d'aprenent a una pastisseria de Piera i al final s'hi va acabar dedicant. Ara, treballa com a consultor, formant pastissers arreu del món i es reivindica com a activista de la pastisseria.
Nascut a Piera, Miquel Guarro és mestre pastisser. Però des de nen no ho tenia tan clar, "quan va arribar el moment de decidir a què dedicar-me, ser pastisser em va semblar una opció interessant, perquè m'agrada fer coses amb les mans".
Va començar fent d'aprenent a la pastisseria del poble, després es va formar a l'escola del Gremi de Pastissers de Barcelona i durant dos anys va compaginar-ho amb unes pràctiques a una pastisseria d'Igualada. Explica a 'Noms propis' que per créixer professionalment és molt important l'actitud.
Ha treballat a pastisseries de prestigi com Bubó a Barcelona, Frank Fresson a França, al restaurant 'Dos cielos' dels germans Torres i va ser director de pastisseria a l’escola Hofmann. Considera que un bon pastisser és aquell que cada dia va a l'obrador i fa els pastissos amb estima i ben fets.
Es reivindica com un activista de la pastisseria i destaca que el millor de la seva feina és que "mai he tingut la sensació d'anar a treballar i això és fantàstic".