Enlaces accesibilidad
La recepta perduda

Crestes farcides, a 'La recepta perduda'

  • Sílvia Abril viatja a Guissona per descobrir aquest plat tradicional ucraïnès i com la gastronomia pot unir cultures
  • Diumenge 24 de novembre a les 14:45h a La 2 i a RTVE Play Catalunya

Per
Sílvia Abril, a 'La recepta perduda'
Sílvia Abril, a 'La recepta perduda'

'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. S'emet els diumenges al migdia a La 2 i a RTVE Play Catalunya.

'La recepta perduda' segueix el seu recorregut pels pobles de Catalunya, connectant la tradició culinària amb històries úniques. Aquesta setmana, Sílvia Abril visita Guissona, un poble de la comarca de La Segarra, que destaca per la seva comunitat diversa i multicultural, on coneixerà un dels plats més emblemàtics d'Ucraïna, el varéniki o crestes farcides.

Crestes farcides, a 'La recepta perduda'

Crestes farcides, a 'La recepta perduda'

Guissona és una població que acull una gran comunitat de persones ucraïneses. Allà, Sílvia Abril no només aprèn a preparar les crestes farcides sinó que també s'endinsa en les històries de la gent que dona vida al poble. Com per exemple la Tania, una veïna ucraïnesa que l'ajudarà a cuinar la recepta en homenatge a la seva àvia.

Sílvia Abril cuinant crestes farcides amb la Tania

Sílvia Abril cuinant crestes farcides amb la Tania

L'aventura per trobar els ingredients necessaris per aquest plat comença al mercat setmanal, on coneixem en Mohamed, que des de fa 25 anys hi té una parada de verdures. Després, a Artesa de Segre visitem la fàbrica de farina d'en Josep, que en solitari manté viva una tradició artesanal. Finalment, assistim al local d'assaig dels Margeners, els castellers de Guissona on molts nouvinguts troben la forma de ser guissonencs.

Sílvia Abril amb en Josep, a la fàbrica de farina

Sílvia Abril amb en Josep, a la fàbrica de farina

Tot això i molt més en l'episodi més divers i plural de la temporada. Un viatge que servirà per descobrir que la cuina preserva la nostra identitat quan som lluny de casa, i que és també una eina de diàleg entre cultures, apropant-nos i enriquint-nos mútuament.

RTVE

anterior siguiente