Escalivada, a 'La recepta perduda'
- Sílvia Abril visita Torrelles de Llobregat per descobrir els secrets d'un dels plats més emblemàtics de la cuina catalana
- Diumenge, 1 de desembre, a les 14:15h a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play Catalunya
'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. S'emet els diumenges al migdia a La 2 i a RTVE Play Catalunya.
'La recepta perduda' continua el seu viatge pel territori recuperant la tradició gastronòmica i les històries més autèntiques de Catalunya. Aquesta setmana, Sílvia Abril ens porta fins a Torrelles de Llobregat, un poble del Baix Llobregat envoltat de natura i tradicions arrelades, per aprendre a preparar una de les receptes catalanes més senzilles i saboroses: l’escalivada.
L'escalivada és un dels plats més icònics de la cuina catalana, no només enamora per la seva senzillesa sinó també pel seu sabor únic i la seva essència tradicional. En aquest capítol, Sílvia Abril descobrirà els secrets d'aquesta recepta de la mà de la Txus, responsable de la botiga de la cooperativa local. Juntes, cuinaran l'escalivada, que combina pebrot vermell, albergínia i ceba, amb un xai a la brasa.
En el seu particular camí per aconseguir els ingredients, la Sílvia coneix a l'Oliver, un pagès francès que va arribar a Catalunya per amor i que treballa la terra amb una cura i un respecte especials. L'Oliver li donarà les albergínies del seu hort ecològic per poder cuinar l'escalivada. La Sílvia s’endinsa al bosc que envolta el municipi perquè necessita llenya pel foc. Allà es troba amb un grup d'estelladors que li ensenyen a fer llenya d'una manera tradicional. Per últim, fa parada a la botiga del poble per comprar la carn, on parla amb l’Anna Maria i en Miquel, que li expliquen curiositats del poble entre rialles i anècdotes.