"Els nous catalans", 23 de novembre
Tisorada als contractes en orígen
Avui dia és difícil trobar al mercat laboral metges, infermers o fresadors. Com aquestes hi ha desenes de feines que al mercat català no troben treballadors. Per això, els empresaris asseguren que la contractació en origen és necessària. La patronal terrasenca Cecot calcula que en dotze anys faran falta a l'Estat almenys dos milions de treballadors immigrants. Ara bé, l'atur i la crisi han fet disminuir aquest tipus de contractes. L'any passat es van signar més de 34.000 contractes en origen mentre que el primer semestre d'aquest any no s'han superat els 16.000.
Encís tailandès
Els tailandesos tenen fama de gent acollidora i també de ser molt independents, no en va la paraula Thai és sinònim de llibertat. A Catalunya n'hi ha pocs, però nosaltres hem conegut el Sam. Nascut al si d'una família humil, a Pisanulok, al nord de Tailàndia, no oblida els seus orígens. Des de Barcelona cada mes dóna un cop de mà a la seva família. El Sam ens ensenyarà a cuinar dos dels plats més típics de Tailàndia, el pollastre al curri i el Pad Thai. Amb ell descobrirem l'encís de les aromes de la cuina tailandesa, on els picants són l'estrella principal.
Una mirada americana
Carbasses, albergínies, ampolles de vi, guitarres flameques, dracs, peixos, globus, cafeteres, estels L'imaginari del dissenyador Philip Stanton, un estadounidenc instal·lat a Barcelona des de fa 20 anys, sembla no tenir fi. El colors intensos i els objectes quotidians que ha immortalitzat en centenars de suports com ara olis, murs, banderoles, peces de roba o lones per cobrir edificis l'han convertit en el prototip perfecte de l'artista «global». Stanton és també l'autor dels contes la Gata Misha, en un felí de color violeta que ja s'ha fet molt popular entre els més petits. Avui descobrirem què i qui s'amaga rere el seu traç d'inspiració infantil, sempre energètic com diu ell i desenfadat.