Enlaces accesibilidad

"Memòries de la tele" recorda el periodista esportiu QuiqueGuasch i el programa "Català amb nosaltres"

El programa "Memòries de la tele" repassa la trajectòria professional del periodista esportiu Quique Guasch a TVE Catalunya. A més, recordem amb Rosa Victòria Gras el programa on donava classes de català per televisió: "Català amb nosaltres".

Per
Memòries de la tele - recorda el periodista esportiu Quique Guasch i el programa 'Català amb nosaltres'

"Memòries de la tele"  repassa la trajectòria professional del periodista esportiu Quique Guasch a TVE Catalunya. Guasch ha treballat a programes com "Estudio Estadio", "Atac i gol", "Gol Nord", i "El Rondo" on ha fet tasques d'informador i tertulià. Cal destacar el seu càrrec com a director del programa "Fantàstic", on futbolistes com Alexanco, Eusebio, Guardiola i Julio Salinas feien de presentadors i on l'humor era molt present.

El programa d'aquesta setmana explica com TVE Catalunya va iniciar el 1976 les primeres classes de català per televisió. Aquesta experiència dirigida per la lingüista Rosa Victòria Gras va significar la primera intervenció massiva per revifar la nostra maltractada llengua durant la dictadura. El primer programa es va titular "Català amb nosaltres". Van participar-hi personalitats reconegudes del món de la llengua com Carme Serrallonga, Miquel Pueyo o Isabel Clara Simó.

Després de "Català amb nosaltres" van venir "Lliçons de català", "Català de primera mà" i el popular "Digui, digui". L'equip del programa ha entrevista Rosa Victòria Gras que ens parlarà de la seva experiència en aquest programa.

La Butaca s'ha traslladat a Vilanova i la Geltrú per saber quins són els records televisius dels nostres espectadors.

A la secció Memòries del carrer, Raül Díaz pregunta als veïns de Santa Coloma de Gramenet sobre el popular periodista, Jordi González. A més, recordarà un dels seus primers programes: "La Palmera".