Enlaces accesibilidad
Encadena't amb nosaltres

La Fundació Busquets de St. Vicenç de Paül

El nostre contacte:

Fundació Busquets

C/ del Doctor Cabanes 27-29

08221 Terrassa

Telèfon: 937885128

Tornar a "Cadena de Solidaritat" 

  •     

Per
La Fundació Busquets de St. Vicenç de Paül

Qui som?

La Fundació Busquets de St. Vicenç de Paül som una entitat dedicada a l'atenció i acompanyament de menors, adults i famílies en situacions de vulnerabilitat social. La nostra història es remunta al 1903 quan, gràcies al llegat del Sr. Salvador Busquets, s'inicia l'obra que durant aquests més de 100 anys, s'ha anat adaptant a les necessitats i realitats de cada època. Des dels seus inicis, la Companyia de les Filles de la Caritat, tal i com va deixar-ho escrit el fundador, s'han fet càrrec de l'obra i actualment hi segueixen treballant al costat de professionals i voluntaris que comparteixen el mateix ideari i la mateixa voluntat d'arribar a les persones més fràgils de la nostra societat.

A quina activitat ens dediquem ?

Actualment la nostra dedicació es centra en tres programes:

1. CRAE (Centre Residencial d'Acció Educativa). Som un centre col¿laborador de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència de la Generalitat de Catalunya. Disposem de 4 llars, enteses com a unitats de convivència, amb una capacitat total per a 35 menors, de 2 a 18 anys. L'objectiu principal del centre és l'educació integral i la cura de la salut física i psíquica dels menors dels quals la DGAI ens n'ha delegat la guarda. 

2. Programa d'atenció a famílies. En coordinació amb els serveis socials municipals, distribuïm lots d'aliments i roba de segona mà a famílies en situacions de precarietat econòmica i en risc i/o situacions d'exclusió social. Totes les famílies accedeixen al programa per derivació dels serveis socials per assegurar-ne la corresponent valoració i seguiment. 

3. Programa Sense Llar. Disposem de diferents serveis i recursos adreçats a l'acollida i acompanyament social de persones que es troben en situació sense sostre i sense llar. L'objectiu principal del Programa és contribuir a la inclusió social d'aquestes persones, atenent des de les necessitats bàsiques d'alimentació i higiene personal a través del Centre d'Acollida i Menjador Social, fins l'acolliment temporal en habitatges compartits. 

Com a eix transversal dels tres programes, volem destacar el compromís de la nostra entitat en la coordinació i el treball en xarxa amb d'altres entitats i serveis, tant públics com privats. En aquest sentit formem part i participem de diferents espais i xarxes, amb l'objectiu de millorar l'atenció i acompanyament als nostres col¿lectius, alhora que sensibilitzar i implicar al conjunt de la ciutadania en la construcció d'una societat més inclusiva. 

Com es fa la nostra feina?

Donada la diversitat de recursos i projectes que oferim, cada programa compta amb els recursos humans i materials necessaris per a poder desenvolupar les accions i serveis corresponents. Destacaríem però, que un dels principis que inspira la nostra feina és l'equilibri entre el rigor professional i una atenció propera i senzilla als menors, adults i famílies que atenem i acompanyament durant un temps més o menys curt de la seva vida. 

Com pots col·laborar ?

Hi ha mil maneres de col·laborar amb la nostra entitat. Podríem dir que des dels seus inicis la Fundació Busquets ha canalitzat la dimensió solidària de molts ciutadans i ciutadanes fen arribar les seves aportacions i donacions a les persones i famílies més fràgils. Des de les donacions econòmiques i en espècies (principalment aliments, roba i productes d'higiene personal i domèstica) tant d'empreses, particulars, escoles, grups de solidaritat, ... fins a la implicació com a voluntaris en els diferents programes i serveis, la ciutat de Terrassa ha estat una ferma aliada de la nostra entitat i la seva tasca. 

Quina iniciativa solidària proposeu per continuar la cadena de solidaritat? 

Nosaltres proposem la Cooperativa i Fundació l'Olivera de Vallbona de les Monges, una iniciativa que des del món rural, acull, atén i dona feina de qualitat a persones amb discapacitats psíquiques i especialment, aquelles amb situacions socials més desfavorides.