Enlaces accesibilidad
Les cuines dels nous catalans

República Dominicana: escabetx de viejaca, empanades i remenat

A Catalunya viuen uns 20 mil dominicans, bona part dels quals s'han establert al barri del Poble Sec de Barcelona. Tenen fama de divertits i alegres, però també destaquen pel seu caràcter lluitador, forjat en bona part per les adversitats del clima de l'illa. L'Ángelo i la seva família ens preparem avui diferents plats del seu país, com ara l'escabetx de viejaca.

Per
Les cuines dels nous catalans - República Dominicana: Del Carib al Poble Sec

Les receptes:

ESCABETX DE VIEJACA

Ingredients

Necessitem orades, alvocat, iuca, ceba i pebrot.  

Elaboració

Bullim la iuca fins que estigui be tendra i la reservem. Tallem la ceba i el pebrot en tires, i els sofregim a la paella amb un bon raig de vinagre. Fem el peix al vapor, i li tirem per sobre l'escabetx un cop estigui fet. ho acompanyem amb la iuca bullida i amb trossos d'alvocat.

EMPANADES DE RICOTTA I PRÉSSEC

Ingredients

Formatge ricotta, ametlla rallada, sucre glasé, préssecs, làmines d¿empanades

Elaboració

Barregem el formatge amb l'ametlla, el sucre i els préssecs tallats a trossets. Omplim les làmines d'empanada amb la barreja, i les fiquem al forn durant 15 minuts.

REMENAT

Ingredients

Ous, mortadel·la, tonyina, alvocat, salsa picant

Elaboració

Passem per la paella la mortadel·la tallada en daus. Hi afegim els ous batuts. Ho remenem, i hi tirem la tonyina. Es serveix acompanyat de daus d'alvocat i salsa picant per sobre.