Federació ECOM
El nostre contacte:
Federació ECOM
Gran Via de les Corts Catalanes, 562, pral. 2a.
08011 Barcelona.
Tel.: 93 451 55 50.
www.ecom.cat
- Tornar a la Cadena de Solidaritat
Qui som?
ECOM som un moviment associatiu, creat el 1971, que actualment està integrat per més de 165 organitzacions de persones amb discapacitat física, que va néixer amb l'objectiu d'aglutinar els esforços de les associacions del sector i potenciar conjuntament la integració social i la lliure participació d'aquest sector de la població en totes les activitats socials.
A què ens dediquem?
La raó principal de ser d'ECOM són les associacions de persones amb discapacitat física que la integren a les quals donem suport i oferim serveis per ajudar-les a desenvolupar la seva tasca. L'objectiu és la millora de la qualitat de vida del col·lectiu i l'enfortiment del moviment associatiu. A ECOM duem a terme també el paper d'interlocutors, representant els interessos de les nostres entitats i de les persones amb discapacitat física en general, davant les administracions, consells de participació i taules de negociació on es debaten qüestions que afecten el col·lectiu.
ECOM treballa també directament amb les persones amb discapacitat física, oferint el Servei de Monitors de Suport per a la Inclusió a l'Escola, els Serveis d'Integració Laboral o el Servei d'Assistent Personal.
Com es fa la nostra feina?
L'existència d'internet i el correu electrònic ens han permès millorar molt la comunicació amb les entitats, així com escurçar el temps en les trameses d'informació. Però malgrat aquests avenços, a ECOM continuem apostant pel contacte humà, per això potenciem els grups de treball presencials amb les entitats i les trobades personals.
A ECOM comptem amb un equip de 145 professionals i, a més, amb una borsa de monitors i monitores voluntàris que col3laboren en les activitats de suport a l'alumnat i en activitats de lleure.
Com hi pots col·laborar?
El perfil de les entitats d'ECOM és molt divers, des d'entitats més professionalitzades, amb un estructura consolidada i dotades de recursos humans i infraestructurals, a petites entitats, que treballen sobretot en l'àmbit local, amb estructures molt reduïdes i on el paper del voluntariat és fonamental.
Així mateix, a ECOM duem a terme al llarg de l¿any activitats de sensibilització sobre discapacitat a escoles i en actes de carrer on el suport de monitors voluntaris sempre és necessari. També ho és per al Servei de Monitors de Suport per a la Inclusió a l'Escola per donar suport, en les sortides escolars, als infants amb discapacitat, que estan escolaritzats en centres d¿educació ordinària.
Els donatius són sempre també benvinguts ja que ens permeten disposar de més i millors recursos per desenvolupar la nostra tasca.
Quina iniciativa proposeu per continuar la cadena de la solidaritat?
La iniciativa que proposem és l'Associació Familiars Alzheimer Barcelona (AFAs) per la bona tasca que fan donant suport als familiars dels malalts d'Alzheimer ja que tant important és tenir cura de les persones afectades per aquesta malaltia com dels seus curadors, que també necessiten col·laboració i suport per fer front a la realitat que han de viure.