Enlaces accesibilidad
Les cuines dels nous catalans

Cuba: ropa vieja i yuca con mojo

Energètica, emprenedora, tossuda... El caràcter de l'Elsy xoca amb els tòpics que sovint s'associen als cubans. Però és precisament aquesta empenta el que l'ha fet aconseguir tot allò amb què somniava quan va venir a Barcelona. Esportista des de l'adolescència, fa 3 anys que navega en una petita embarcació a vela i participa habitualment en competicions nàutiques. Però això no li treu temps per dedicar-lo a la cuina, una afició creixent que comparteix amb el seu marit, que és xef de professió. Amb ells descobrirem com s'elaboren la "ropa vieja" i la "yuca con mojo", dos plats típics cubans, i el combinat més genuí de l'illa: el "mojito".

Per
Les cuines dels nous catalans - Sabors de nostàlgia cubana

Les receptes:Les receptes:

ROPA VIEJA

Ingredients

Un quilo de carn de vedella de la part del tall que es pela, ceba, alls, pebrot vermell, suc de tomàquet, orenga, comí, julivert.

Elaboració

Primer de tot bullirem la carn amb una mica de sal durant 10 minuts. Quan estigui mig cuita, la traurem del foc i la desfilarem amb les mans molt a poc a poc de manera que els trossos 'en forma de filaments' quedin molt prims. Reservarem i començarem a fer un sofregit amb la ceba, l'all i el pebrot. Afegirem una mica de julivert, comí i orenga, i finalment incorporarem la carn a la paella amb una mica de suc de tomàquet. Ho deixarem coure tot un 10 minuts més i ja estarà llest per servir acompanyat d'arròs o dels famosos frijoles.

YUCA CON MOJO

Ingredients

Luques, llimones, alls, morro de porc.

Elaboració

Pelarem la iuca i la tallarem en trossos grans per després posar-la a bullir dins d'una olla durant uns 20 minuts. Mentrestant prepararem el mojo picant l'all i el morro de porc en un morter, i afegint-hi tot seguir l'oli i el suc de les llimones. Quan la iuca estigui tendra, l'escorrerem fins que s'assequi. La col·locarem al plat i la banyarem amb la salsa del mojo tot remenant amb una cullera perquè ambdues coses quedin ben mesclades.