Enlaces accesibilidad
Les cuines dels nous catalans

Equador: encebollado

El ball i la música són una de les passions que tenen en comú els equatorians. A ritme d'algunes danses tradicionals, us convidem a tastar l'encebollado, un dels plats més típics de la zona costera de l'Equador.  L'encebollado  s'acostuma a menjar com a esmorzar per combatre els matins de ressaca o de chuchaqui com li diuen a l'Equador.

Per
Les cuines dels nous catalans - Sabors de la costa de l'Equador

La recepta:La recepta:

ENCEBOLLADO

Amb acompanyament de curtido de ceba i tomàquet.

 

Ingredients

Dues lliures de tonyina, una lliura de iuca, dues cullerades d'oli, 2 tomàquets, mitja ceba, una cullaradeta d'ají, tres llimones, una cullaradeta de coriandre i pebrot vermell.

 

Elaboració

Comencem netejant la tonyina i tallant-la a trossos mitjanets, la posem en una olla a bullir a foc lent durant uns 40 o 45 minuts. Un cop passat aquest temps retirem la tonyina de l'olla, però deixem que el brou que ha resultat segueixi bullint.

En un plat pelem i tallem la iuca a daus, un cop neta l'afegim a l'olla on el caldo segueix bullint a foc lent. Mentre la iuca bull, aprofitem per rentar i picar les altres verdures, és a dir la ceba, el tomàquet, el coriandre. Quan la iuca ja estigui suau, la retirem de l'olla i afegim al caldo les verdures picades que deixarem coure uns minuts fins que veiem que el conjunt comença a espessir-se.

Mentre bull, en un bol posem l'ají i el deixatem en aigua, un cop veiem que ha quedat ben lligat l'aboquem a l'olla on estem bullint el brou. Ara és l'hora de preparar el curtido, l'acompanyament del nostre plat, cal que tallem una ceba a rodanxes, la posem un recipient coberta de suc de dues llimones i la deixem marinar durant uns deu minuts.

Després hi afegim les rodanxes de tomàquet i de pebrot vermell i el suc de mitja llimona més. Només ens falta muntar el plat abans de poder-lo servir. En un plat fons posem la iuca i la tonyina que havíem bullit, aboquem el borui a la part superior col·loquem el curtido de ceba i tomàquet.