Enlaces accesibilidad
Les cuines dels nous catalans

Costa Rica: tamales de peix

Dir 'pura vida' a Costa Rica és desitjar el millor. Aquesta expressió tan arrelada entre la seva gent és sinònim d'alegria, serveix per demostrar els millors desitjos o per definir un moment feliç. Amb aquest reportatge ens acostem a aquest país centreamericà a través d'un plat de la seva gastronomia, els tamales de fulla de plàtan amb peix, tot un exemple de pura vida. Ho fem de la mà de Tatiana Mora, una economista de San José que va arribar a Barcelona fa sis anys, des d'on treballa en projectes educatius per a Europa, Àfrica i Llatinoamèrica.

Per

La recepta:

  

TAMALES DE PEIX

 

Ingredients

Filets de perca, fulles de plàtan,  porros, pastanagues,  gingebre, llimes, alls, llet de coco i salsa picant

 

Elaboració

Marinem el peix amb suc de llima, sal, pebre i gingebre. Mentrestant, preparem la salsa: tallem el porros i les pastanagues a rodanxes ben fines. Escalfem oli d'oliva en una paella o un wok. Hi afegim les verdures, els alls, una mica de pebre i llet de coco que podem comprar en llauna.  Ho remenem ben remenat i hi posem una mica de salsa ben picant, feta amb xilis. Netegem les fulles de plàtan amb un drap humit i les tallem a la mida dels trossos de peix.

A l'hora de fer els tamales, o farcells, amb el peix i la salsa, embolicarem els paquets dues vegades per evitar que s'escapi el suc. L'una, posant els fils de les fulles de plàtan en sentit horitzontal i l'altra en sentit vertical.

Courem els farcells al forn o a la brasa. Uns minuts de foc i a la taula. El resultat és pura vida!.