Enlaces accesibilidad
Les cuines dels nous catalans

Dolços del Japó per mirar i tastar

Per
Les cuines dels nous catalans - Dolços del Japó per mirar i tastar

Al Japó, els àpats no s'acaben amb unes postres dolces, però això no vol pas dir que no hi hagi una tradició pastissera molt antiga,  arribada de la Xina i modelada per la cultura Zen. En la cerimònia tradicional del te és fonamental menjar abans una mica de dolç per assaborir millor el te matcha. I igualment, en la vida moderna, dolços elaborats amb arròs, algues o soja, acompanyen el la infusió te verd, que els japonesos beuen a tota hora. A Barcelona, a la pastisseria d'en Takashi Ochiai ens han ensenyat a elaborar dos pastissets japonesos, que sorprenen pels ingredients i per la manera de coure'ls.

 

Les receptes:

 

DAIFUKU MOCHI

  

Ingredients: 250 gr. de farina d'arròs amb gluten, 300 gr. d'aigua, 100 gr. de sucre i soja confitada.

 

Elaboració: Preparem primer la soja confitada amb 250 gr. de soja vermella que haurem tingut en remull unes 12 hores. L'hem de coure amb una mica d'aigua en una olla de vapor durant 35 minuts. En llencem l'aigua sobrant. Després en la mateixa olla hi posem 25 gr. de sucre i un polsim de sal i ho escalfem. I encara hi afegim 250 gr. de sucre més i ho deixem coure fins que tingui una textura pastosa. Amb això farcirem els mochi. Per fer els mochi, barrejarem bé el gluten d'arròs, l'aigua i el sucre i ho farem coure al vapor fins que en quedi una massa elàstica.

 

KIN JO-KU

 

Ingredients: 6 gr. d'agar agar, que és una gelatina d'algues que es pot trobar a les botigues orientals, 380 gr. d'aigua, 350 gr. de sucre, 40 gr. de glucosa 2gr. de fulles de menta i 4 o 5 gotes de suc de llimona.

 

Elaboració: Desfem l'agar agar en aigua i hi posem les fulles de menta,  que podem canviar per espígol, flor de cirerer, castanya, o licor,  i ho posem al foc. Sense deixar de remenar hi posem el sucre, la glucosa i les gotes de llimona. Quan ho tenim cuit ho aboquem en motlles per donar-li forma i ho deixem refredar.