SABOR DE WOK
Conèixer l'autèntica cuina cantonesa és descobrir el "sabor de wok". Per la seva ubicació al sud-est de la Xina, la geografia i el clima de Canton afavoreixen el consum de productes frescos, tant del camp com del mar. Sense gaires condiments ni espècies, la gràcia d'aquesta cuina rau en el fet de dominar la paella: el wok. Avui, de la mà de Lam Chuen, un dels restauradors més veterans de Barcelona, aprendrem a fer fideus amb llamàntol, a toc de wok.
Les receptes:
FIDEUS AMB LLAMÀNTOL
Ingredients: un llamàntol, fideus mig bullits, ceba de Viena, gingebre, i hua- tiao, licor de 14º, fet d'arròs roig.
Elaboració: Trossegem el llamàntol sense deslligar-li les pinces fins al final, per evitar tallar-nos. L'enfarinem amb fècula de patata per que la closca agafi millor els sabors. Pelem i tallem a rodanxes el gingebre, igual que la ceba.
Escalfem el wok, aquesta particular paella, fins a uns 80 graus i hi incorporem l'oli. Quan sigui ben calent, hi posem els fideus prèviament remullats. Els retirem i al mateix wok hi saltegem el llamàntol i les verdures. Afegim un raig de licor d'arròs roig, Hua-Tiao, i sal i pebre. Ho corregim amb una mica d'aigua calenta perquè no es ressequi. El secret del "sabor de wok" és mantenir els ingredients ben hidratats i una bona temperatura a la paella. Se serveix sobre un llit de fideus.