Enlaces accesibilidad
Ensurt al temple

L'incedi provocat per un home presumptament perturbat pot obligar a refer la cripta

Por
Foc a la Sagrada Família
Foc a la Sagrada Família

Ningú no ha prés mal ni s'ha malmés res del patrimoni gaudinià. Però l'ensurt ha estat gran, sobretot per a alguns dels visitants, un miler i mig en aquells moments. A quarts d'onze delmatí, un home ha entrat a la sagristia i hi ha calat foc. S'ha malmés pàrt del mobiliari i dels vestits que s'hi guarden.

Els bombers i els altres serveis d'emergència hi han anat de seguida i el foc ha quedat controlat a quarts de 12 del migdia. El president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, ha confirmat que l'incendi l'ha causat un home "pertorbat". L'han retingut els mateixos visitants del temple, sis o set persones alhora, i els mossos se n'han fet càrrec tan bon punt han arribat.

Rigol ha concretat que l'home ha calat foc en una part de la cripta i que ha calgut evacuar el temple pel gran núbol de fum. llavors han evacuat les 1.500 persones que visitaven la Sagrada Família. Quatre treballadors han quedat intoxicats lleument en respirar el fum. Els han dut a l'Hospital de Sant Pau i a l'hospital Dos de Maig, dos a cada centre, per precaució.

Joan Rigol ha explicat que la persona que ha començat l'incendi "sembla pertorbada", i que el foc "no ha traspassat a la nau central" de la Sagrada Família. La cripta, en canvi, "ha quedat bastant malmesa", i que potser serà necessària refer-la, ara que fa poc s'havia restaurat.