Enlaces accesibilidad
Eleccions municipals a Barcelona, el 22 de maig

Ricard Gomà

El candidat a alcalde per la única formació que es declara obertament 'verda', Ricard Gomà

Per
Eleccions - Ricard Gomà

Biografia

Té 47 anys i és màster en Estudis urbans i Metropolitans i doctor en Ciència Política per la UAB, i màster en Polítiques Públiques per la Universitat de Glosgow, a Escòcia. Dóna classes com a professor de Ciència Política i Dret Públic a la mateixa Autònoma i ha treballat com a professor visitant en diverses universitats europees i llatinoamericanes. Està especialitzat en investigació sobre polítiques socials i Estat del Benestar, ha participat en diferents moviments socials com l'antinuclear, contra la guerra i és militants d'ICV des del 2000. El 2003 sort escollit regidor de Benestar Social i des del 2007 és tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania.

Ha promogut la signatura de l'Acord per una Barcelona Inclusiva, un espai de col·laboració entre l'Ajuntament i el teixit associatiu de la ciutat per a la inclusió social. Presideix l’Institut Municipal de Serveis Socials, l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, el Consorci Institut d'Infància i Món Urbà, i és vicepresident del Consorci de Serveis Socials de Barcelona. Des del 2007 és president de la Comissió d'Inclusió Social i Democràcia Participativa de l'associació internacional Ciutats i Governs Locals Units (CGLU). Gomà substitueix Imma Mayol qua deixa la regidoria de Medi Ambient i després del procés de primàries el 2010 és escollit candaidat a l'alcaldia de Barcelona.

En l'actual mandat s'ha engegat el Programa d'Acció contra la Pobresa, orientat a persones i famílies econòmicament vulnerables i a la infància en risc, el qual articula l'aplicació de polítiques d'inclusió en l’àmbit d'habitatge, ocupació i cobertura de necessitats bàsiques.

Propostes electorals

Fer els barris ecobarris, amb la millora de les mesures de mobilitat i gestió de residus. Creació d'ocupació i de la renda mínima garantida, accés a l'habitatge, augment de places a escoles bressol i acompanyament de la gent gran. També proposa més transport públic, amb autobusos de barri i tranvies. ICV-EUiA vol donar impuls a les cooperatives ecològiques, l'atenció a les drogodepèndències i la reducció del soroll. Proposa derogar l'ordenança de civisme per considerar que estigmatitza els col.lectius de risc i desenvolupar el Pla municipal pel col.lectiu lesbià, gai, transsexual i bisexual

En les seves paraules