Cims - Òscar Cadiach puja al Puigmal
- Òscar Cadiach l’any 1985 va assolir el sostre del món: L'Everest
- Amb l'Òscar no pujarem l’Everest sinó el Puigmal
- Al Puigmal Aquí va ser on va iniciar-se a l’alta muntanya
Al llarg de la pujada m’heu demostrat ser uns grans companys i amics de muntanya. La meva valoració és molt bona. Ha estat una expèriencia molt positiva. Amb propòsits i motivació, Cims pot arribar al cim de qualsevol programa. Desitjo que sempre us ho passeu tan bé com jo m’ho he passat.
“ Desitjo que sempre us ho passeu tan bé com jo m’ho he passat“
Aquestes són les paraules d’un home que l’any 1985 va assolir el sostre del món. Per primera vegada, un català posava els peus al punt més alt de l’Everest. Era l’Òscar Cadiach, un pioner que aquesta setmana ens acompanya a Cims. Amb ell no pujarem l’Everest sinó el Puigmal, una muntanya molt màgica per al nostre convidat.
Aquí va ser on va iniciar-se a l’alta muntanya, l’espai on va agafar embranzida per acabar arribant als pics més alts de la Terra.
Ens hem trobat amb l’Òscar Cadiach a Queralbs, des d’on hem agafat el cremallera que ens ha portat fins a la Vall de Núria. Per a un alpinista que ha donat la volta al món, tornar als orígens té un sabor especial i només arribar a l’Òscar li han vingut molts records a la ment. Per celebrar-ho, ell i en Rogeli han decidit commemorar-ho amb un bany gelat al llac de Núria, tal i com va fer l’Òscar quan era un nen i va pujar al Puigmal per primer cop. Tots dos han fet una capbussada en unes aigües que estan a tres graus de temperatura i cobertes amb una capa de gel.
Després de fer la visita de rigor al santuari, ens hem refugiat a l’hotel, on l’Òscar Cadiach ens ha explicat la seva gran proesa a l’Everest. Una gesta que va estar molt a prop de la tragèdia, però que va acabar amb final feliç i històric per al país.
Al dia següent, al llarg de tota l’ascensió, hem anat coneixent més a fons aquest personatge que, darrera una aparença seriosa, amaga un veritable catàleg d’aventures i un pou de coneixement d’alta muntanya.
Sens dubte, al llarg dels 1.000 metres de desnivell entre la Vall de Núria i el Puigmal descobrirem les vivències d’aquest català que va fer un cim que passarà a la història.