'Els amics de les arts', de gira estival amb el seu darrer treball: "Un estrany poder"
- Ens parlen de les seves noves cançons i de com porten això de ser famosos
- Veiem el suggerent treball del fotògraf Duane Michals, renovador del llenguatge fotogràfic, a mig camí entre la metafísica i el somni
- Michals retrata els grans icones de Hollywood com Martin Scorsese o Richard Gere
Aquesta setmana comencem el “Punts” amb un clip dedicat a la magnífica exposició de fotografia que hi ha a la Fundació Mapfre, a la Casa Garriga i Nogués del carrer Diputació. “DUANE MICHALS” mostra el suggerent treball d’aquest fotògraf nord-americà que sempre ha anat a contracorrent. Renovador del llenguatge fotogràfic, a l’exposició hi trobareu les seves peculiars sèries de fotografies, a mig camí entre la metafísica i el somni, els retrats de grans icones de Hollywood com Martin Scorsese o Richard Gere i d’altres imatges més íntimes, com les sèries que va dedicar al seu pare i a la seva família.
La cita inicial de la setmana és una frase de Duane Michals que ens agrada molt i que reflexa la seva visió de la fotografia:
“No cal deambular pels carrers a la recerca
de la vida. Tu ets la vida.”
Duane Michals, fotògraf
ELS AMICS DE LES ARTS
De música, la Montse Elias i l’Isaac Domínguez van entrevistar a l’estudi de Sant Andreu als AMICS DE LES ARTS, ara en plena gira d’estiu del seu darrer treball, el disc titulat “Un estrany poder”.
Ens parlen de les seves noves cançons i de com porten això de ser mediàtics i famosos.
També, fem un petit repàs a la seva trajectòria mitjançant anteriors entrevistes que els hi havíem fet fa anys, quan començaven a despuntar en el món musical.
IGNASI CAMBRA, PIANISTA
L’entrevista de la setmana és al jove pianista IGNASI CAMBRA, que entre d’altres d’aquest estiu, farà un recital a l’església del Carme al proper Festival de Peralada, el 3 d’agost. Invident de naixement, Ignasi Cambra compta ja amb una trajectòria d’èxit, amb estudis als Estats Units sota la tutel·la del director d’orquestra Valery Gergiev.
Cambra ha tocat a molts escenaris importants com el Weill Recital hall de Nova York o al Teatre Marinsky de Sant Petersburg.
A Peralada presentarà un programa amb obres de Chopin, Grieg i Granados. L’hem entrevistat a l’Auditori de Sant Cugat.
“KIS”: PINTORS HOLANDESOS
Del món artístic, en Jordi Vila i Guillamet ens descobreix aquesta setmana el col·lectiu de pintors holandesos “KIS”, cinc pintors afincats a Barcelona.
Visitem una mostra col·lectiva de les seves pintures i coneixem els seus tallers, on treballen Bert Van Zelm, Rein de Lege, Sandra Burchartz, Monique van Steen i Karlijn Surminski.
ELS PASSATGES DE BARCELONA
I finalment, de literatura, en Salva Rich ens proposa un llibre curiós, dedicat als passatges de Barcelona. “Els passatges són la porta a un mapa secret de Barcelona”, assegura l’autor del llibre, l’escriptor i guionista Jordi Carrión.
“Els passatges són la porta a un mapa secret de Barcelona“
Hem passejat amb ell i filmat alguns dels passatges de la ciutat, tots diferents i peculiars, dels més alternatius del Poblenou als més burgesos de l’Eixample.
I ja ho sabeu: en cultura, tot és qüestió de “Punts de Vista”. CONTINUARÀ…