L'art de la fotografia, amb David Pujadó
- L'artista pensa que la fotografia és un mitjà únic per trobar-se a sí mateix
- Pujadó ha estat finalista al Premi 2017 de Fotografia de la Fundació Vila Casas
- El Museu de Fotografia Contemporània està al Palau Solterra de Torroella de Montgrí
- A més, us proposem una tria de novel·les històriques com a lectures d'estiu
El programa d’aquesta setmana compta amb una localització especial i que ens agrada molt, a l’Empordà: el Palau Solterra de Torroella de Montgrí, on hi ha el Museu de Fotografia Contemporània, que pertany a la Fundació Vila Casas.
Al Palau hi hem gravat les entradetes del programa, un reportatge sobre el Premi de Fotografia 2017 i una entrevista al fotògraf DAVID PUJADÓ.
Fa uns dies la Fundació Vila Casas va otorgar els Premis de Fotografia 2017 i ara les fotos dels finalistes conformen una de les mostres del Palau. Hi ha imatges d’autors importants com Álvaro Sánchez Montañés –guanyador del primer premi amb “Rocket”- Rafael Vargas, Toru Morimoto, David Pujadó i molts d’altres.
El Museu compta també amb una magnífica seu permanent dedicada a la fotografia on Francesc Català- Roca hi té una presència destacada. Per això, la cita de la setmana és una frase seva, que el definia perfectament:
“M’he passat tota la vida buscant la llum”
Francesc Català-Roca, fotògraf
RECOMANACIONS DE NOVEL·LA HISTÒRICA
De literatura, aquesta setmana en Salva Rich ens proposa tot un seguit de possibles lectures d’estiu, ara que s’apropen vacances i gaudim de més temps, per descansar amb una bona ombra i un millor llibre.
“El asesinato de Sócrates”, de MARCOS CHICOT, finalista del Premi Planeta, “El guerrero a la sombra del cerezo” de DAVID B. GIL i “La perla negra” de CLAUDIA CASANOVA són tres novel·les històriques perfectes per unes lectures d’estiu.
DAVID PUJADÓ, FOTÒGRAF
“Pujadó pensa que la fotografia és un mitjà únic per trobar-se a sí mateix“
L’entrevista de la setmana és al fotògraf afincat a Bucarest DAVID PUJADÓ. Amb una mirada molt particular, Pujadó pensa que la fotografia és un mitjà únic per trobar-se a sí mateix, tal i com ha explicat a l’entrevista de la Montse Elias: “A les meves fotos, penso, es pot veure l’estat anímic”.
Certa marginalitat, decadència i provocació són presents a les fotografies de Pujadó, que no perquè sí, cita entre els seus referents a artistes com Alberto García-alix, Viviane Mayer o Sylvain Granjon. Pujadó ha estat finalista al Premi 2017 de Fotografia de la Fundació Vila Casas amb la imatge titulada “Velvet”.
EL CANTAUTOR ISRAEL DURAN
De l’àmbit musical, en Jordi Vila i Guillamet ens descobreix a ISRAEL DURÁN, un cantautor de Barcelona, nascut a Esplugues de Llobregat.
El seu primer àlbum d’estudi es titula “Todo es lo mismo”, un recull de temes amb cançons de tot tipus: d’amor, natura, i fins i tot, ciència.
FESTIVAL DE PERALADA
També tenim al programa un reportatge de prèvia del Festival de Peralada d’enguany, que ja és en marxa i a tota vela. En Salva Rich ens proposa una tria dels espectacles que s’hi podran veure, encapçalats per la presència de JULIETTE BINOCHE, que recitarà els textes de “Vaille que vivre”.
També actuaran el ballet de MAURICE BÉJART, els cantants de pop-rock KATIE MELUA I BRYAN FERRY i tants d’altres com l’òpera de Puccini “Madama Butterfly”. El festival dura tot el mes de juliol i acaba el 17 d’agost amb “ACOSTA DANZA”.
EL CARRILLÓ MÒBIL DE LA SAGRADA FAMÍLIA
I acabem el programa amb un clip ben peculiar: el de la música del carilló mòbil que s’ha instal·lat a la Sagrada Família, amb un concert únic que es va fer el passat 4 de juliol, amb temes de Mozart, Debussy, Handel i d’altres.
Ja ho sabeu: en cultura tot és qüestió de “punts de vista”.
Continuarà…