Enlaces accesibilidad
Viatge a un laberint emocional

El TNC porta a escena Solitud, de Víctor Català

  • L'obra treu a la llum la violència de gènere, el desig sexual i la realitat social més amagada

La posada en escena respon a una mirada molt personal i gens convencional

Per

Solitud, l'obra més coneguda de l'escriptora Víctor Català (Caterina Albert) arriba a la Sala Petita del TNC, de la mà de la directora Alícia Gorina. Una adaptació dramatúrgica que vol donar veu a un dels personatges femenins més apassionants de la literatura catalana, la Mila, interpretada per l'actriu Maria Ribera. Una moderna heroïna presonera per la resta de personatges, tots ells masculins, moguts pel seu dominant egoisme.

Solitud02

Solitud 02 (May Zricus / TNC) cropper

Un animal assetjat

La Mila viurà un preiple d'una enorme intensitat vital, marcat per la fascinació en la descoberta del desig, el dolorós aprenentatge de la soledat i la clarividència sobre els mals que escanyen el món. En el seu text, Víctor Català demostra valentia per visibilitzar la violència de gènere i el desig sexual femení a principis del S.XX.

Assistim al trasbals interior de la Mila que viu la insatisfacció que li provoca una vida al costat d'un home gris i avorrit, i que la portarà al desequilibri psíquic i emocional, sense cap més sortida que cercar l'amor i assumir la seva solitud.

Solitud01

Solitud 01 (May Zircus / TNC) cropper

Una novel·la muntanyenca

Amb la seva obra, Caterina Albert ens capbussa en la fascinant riquesa literària del text, gràcies a la utilització del paisatge, l'animalitat i el temps com uns personatges més del drama. La muntanya deixa el seu paper de simple escenari per assolir un sentit simbòlic de gran riquesa d'imatges i recursos, convertint-la en la protagonista principal.

Solitud03

Solitud 03 (May Zircus / TNC) cropper

Epicentre pioneres

Aquesta producció teatral forma part del projecte 'Epicentre pioneres', una iniciativa que vol rescatar de l'oblit i fer properes al públic algunes veus femenines fonamentals de la literatura catalana, algunes d'elles oblidades. Unes escriptores que, en la majoria de casos, van treballar des de la pluridisciplinarietat artística perquè van escriure tant novel·la com teatre, assaig com a poesia, i sovint van conrear també les arts plàstiques i musicals