Enlaces accesibilidad
Especial Maradona

El món del futbol plora la mort de Maradona

  • La figura de Maradona va transcendir molt més enllà dels terrenys de futbol
  • La mort de Diego Armando Maradona ha commocionat aquest dimecres al món del futbol i a tot l'esport de la planeta

Per
El món del futbol plora la mort de Maradona

Estimat i odiat per parts iguals, Maradona va ser un autèntic fenomen de masses de la cultura popular, enaltint al mite fins al punt de considerar-lo una deïtat. Només cal fer una passejada pels carrers de Napols per adonar-se de l'enorme importància que l'astre argentí ha exercit més enllà del seu bon fer futbolístic. Les pintades que impregnen totes les parets de la ciutat del sud d'Itàlia amb la figura del '10' són només una mostra de la mística que va forjar Maradona.

El condol del món del futbol

Companys del Maradona jugador i entrenador com Pelé o Leo Messi han mostrat el seu condol. "Espero que un dia puguem jugar junts a futbol al cel", ha assenyalat Pelé a la xarxa social. Acompanyat de dues fotografies amb Maradona, Messi ha enviat el seu condol a la família: "Ens deixa però no se'n va, perquè el Diego és etern".

El futbol espanyol ha rendit homenatge a Maradona, enviant el seu condol i reconeixements a l'argentí, amb passat al FC Barcelona i el Sevilla FC. La Lliga de Campions i l'Europea League han anunciat que guardaran un minut de silenci en els partits que es juguin aquest dimecres i dijous.

L'etapa de Maradona al Barça

El Barça, on Maradona es va convertir també en una llegenda, ha publicat un tuit donant les "gràcies per tot" a Maradona, al costat d'un missatge amb una fotografia de la seva etapa com a jugador culer entre els anys 1982 i 1984. "El FC Barcelona expressa el seu més sentit condol per la mort de Diego Armando Maradona, jugador del nostre club i icona del futbol mundial. Descansa en pau, Diego".

Una etapa de només dos anys, marcada per lesions i malalties, que el representant Josep Maria Minguella recorda amb nostàlgia alhora que lamenta el seu adeu precipitat cap a Italia.

Una llegenda a l'Argentina

I a Argentina, el seu país natal, el Govern d'Alberto Fernández ha decretat tres dies de dol nacional per acomiadar la seva estrella del futbol. "Ens vas portar al més alt del món. Ens vas fer immensament feliços. Vas ser el més gran de tots. Gràcies per haver existit, Diego. Et trobarem a faltar tota la vida", ha escrit el president, Alberto Fernández, a Twitter.

La vida de Diego Armando Maradona s'ha apagat, però no el mite que ha generat més enllà de l'esfèric allà per on el Diego ha passat. Maradona se'n va, però queda el llegat d'un dels futbolistes més grans de tots els temps tant dins com fora de camp.